Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Και η βουβή οργή ξέρει να εκφράζεται

Κρίμα που η επίκληση της συνείδησης, της ψυχραιμίας και της κοινής λογικής έρχεται μαζί με την αγωνία της ήττας. Για πολύν καιρό επικράτησε η οργή και ο θυμός έναντι των αντιφρονούντων, οι οποίοι στολίστηκαν με όλων των ειδών τα κοσμητικά επίθετα, αμφισβητήθηκε συχνά η ευφυΐα τους και η αισθητική
τους και η σιωπή τους εκλήφθηκε ως ανοχή, ενοχή, αδυναμία και παραίτηση. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι "θάλασσες" των αγανακτισμένων και οι σχεδόν οργανωμένες μαζικές οργισμένες αντιδράσεις απέναντι σε σχόλια που ξέφευγαν ή που αμφισβητούσαν το φερόμενο ως ριζοσπαστικό ρεύμα της τελευταίας πενταετίας, έκανε πολλούς ανθρώπους να σωπάσουν. 

Γιατί πώς ν' απαντήσεις σε ανθρώπους που φαίνεται ν' αναπολούν τον εμφύλιο και τι είδους συζήτηση να κάνεις με ψηφοφόρους προβεβλημένων βουλευτών που υπόσχονται να εκδικηθούν τους "μενουμευρωπαίους" ή που διαβεβαιώνουν στη βουλή το λαό για την ταξική τους μεροληψία, τοποθετώντας το μέσο φορολογούμενο πολίτη, ανεξαρτήτως φρόνηματος, απέναντί τους, απαξιώνοντας το γεγονός ότι, εκτός ελαχίστων, όλοι οι άλλοι σ' αυτήν τη χώρα παλέψαμε για την επιβίωση. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. 

Έπρεπε να παλέψουμε και για ν' αρθρώσουμε μια αντίρρηση. Που όσο και ψύχραιμα αν τη διατυπώναμε, όπως τότε, στο δημοψήφισμα, θα ήμασταν τυχεροί αν έμενε αναπάντητη. Οπότε πολλοί έμαθαν να μένουν σιωπηλοί, γιατί δεν έχουμε όλοι ασκηθεί στην πολεμική των λέξεων. 

Γιατί δεν εκφράζουμε όλοι την οργή μας και το θυμό μας φωνάζοντας. Γιατί δεν έχουμε μάθει όλοι να κατεβαίνουμε στο δρόμο. Αλλά και η βουβή οργή ξέρει να εκφράζεται, όταν έρθει η ώρα. Τουλάχιστον τώρα θα ψηφίσουμε χωρίς φωνές. Αλλά όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν αποτυπώνουν το κλίμα και τις σκέψεις των ανθρώπων μόνο οι φωνές.

Ε.Κ. 

1 σχόλιο:

  1. Ο φασισμός δεν είναι μόνο ακροδεξιός ,αλλά και αριστερός.Οποιος δεν είναι με εμάς, είναι με τους άλλους.Λογικη Τσίπρα.Επιχειρημα για το ξεπούλημα της Ελληνικότητας του όρου Μακεδονία,είναι ότι και οι προηγούμενοι συζητήσουν σε παρόμοια βάση.Αλλα εγω τολμησα να ανοίξω κερκόπορτα.Αρα, δεν είμαι προδότης αλλά συνεχιστής προδοτικών συμπεριφορών.Ο λαός σε όλο αυτό δεν υπάρχει τον έχουν γραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ