Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάξτε τα γεμιστά ακόμα πιο καλοκαιρινά... με θαλασσινά!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού. Το απόλυτο comfort food, πρώτο στη λίστα της μαμάς με τα φαγητά που θα ετοιμάσει για να σε υποδεχθεί. Τρώγονται ζεστά ή κρύα και το μόνο που χρειάζονται είναι μπόλικη
φέτα! Μπορούν τα γεμιστά να γίνουν ακόμα πιο καλοκαιρινά; Ναι! Τα έκανε ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, που ετοίμασε για εμάς την θαλασσινή εκδοχή τους... Γεμιστές πιπεριές με θαλασσινά. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:


Υλικά

• 3 πράσινες, 3 κόκκινες και 3 πορτοκαλί πιπεριές
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. δυόσμο
• 400 γρ. ρύζι (τύπου γλασέ)
• 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
• 40 γρ. ντοματοπελτέ
• 200 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
• 100 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
• 100 γρ. μύδια ψίχα
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• ½ ποτήρι του κρασιού ούζο
• αλάτι και πιπέρι
200γρ. τομάτα κον κασέ

Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα θαλασσινά. (σε ένα τουλπάνι βάζουμε και το κέλυφος από τις γαρίδες αν θέλουμε για πιοδυνατό ζωμό)Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και φυλάμε τον ζωμό τους.

Ανοίγουμε τις πιπεριές κόβοντας λίγο το καπάκι τους ή αφαιρώντας το. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι,το σκόρδο, το κον κασέκαι όλα τα μυρωδικά. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο. Αφού μαραθούν σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των θαλασσινών και σιγοβράζουμε έως ότου γίνει το ρύζι.

Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε. Σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, λίγο ελαιόλαδο και τον ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε προσεχτικά, λίγη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 5΄ σε χαμηλή φωτιά.

Περιχύνουμε τα γεμιστά με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένοφούρνοστους 200C για 45΄ περίπου. Πουδράρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Εννοείτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τομάτες

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ