Προσοχή! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως αύριο

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης από την ΕΜΥ
Από τη ∆ιεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του ∆ήµου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε στις 9-7-2019 από την ΕΜΥ, έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο για την περιοχή µας, αναφέρει ότι :

Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέµους (µπουρίνια) θα σηµειωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης (10.7.2019 )και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέµπτη . Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) Με βάση τα παραπάνω, επαναλαµβάνουµε, συνοπτικά, τις γενικές οδηγίες της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου ∆ηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 
• Να ενηµερώνεστε διαρκώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κ.λ.π.), για την εξέλιξη των καιρικών φαινοµένων. Επίσηµες πηγές ενηµέρωσης είναι η Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). 
• Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε την Αστυνοµία (100), την Πυροσβεστική (199) ή το ΕΚΑΒ (166). • Αναγράψτε τα παραπάνω τηλέφωνα σε εµφανές σηµείο µέσα στο σπίτι και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας τα γνωρίζουν. 
• Βοηθήστε τα παιδιά σας να αποµνηµονεύσουν σηµαντικά οικογενειακά στοιχεία, όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του σπιτιού, το κινητό σας τηλέφωνο, κ.λ.π. • Εξηγήστε σε όλα τα µέλη της οικογένειας πώς να αναγνωρίζουν ήχους που προµηνύουν καταστροφή (π.χ. σειρήνες), πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιµοποιούν το πυροσβεστήρα, πώς να καλούν σε βοήθεια, κ.λ.π. 
• Προµηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης, όπως φακό, φορητό ραδιόφωνο µε µπαταρίες και πυροσβεστήρα. 
• Εξοπλιστείτε µε κουτί πρώτων βοηθειών. 
• Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική µέριµνα για τα παιδιά και τους ηλικιωµένους. ∆ρούµε πάντοτε µε σύνεση και ψυχραιµία. Αναλυτικότερες οδηγίες για κάθε φαινόµενο παρουσιάζονται στο www.civilprotection.gr και στο www.veria.gr. Εφιστούµε την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών στην πιστή εφαρµογή των προαναφεροµένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ