Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βουλευτικές εκλογές 2019: Μπορώ να ψηφίσω χωρίς αστυνομική ταυτότητα;

Λίγες ημέρες απομένουν για τις βουλευτικές εκλογές 2019 και εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να συρρεύσουν στις κάλπες. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει ειδική εγκύκλιο οδηγιών για τους ψηφοφόρους αλλά και για όσους απαρτίσουν τις εφορευτικές επιτροπές στις βουλευτικές εκλογές 2019.
Ένα από τα πάγια ερωτήματα των ψηφοφόρων κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές αφορούσε στα έγγραφα ταυτοποίησης που γίνονται δεκτά στις εκλογές, όπως η καθιερωμένη αστυνομική ταυτότητα.

Βουλευτικές εκλογές 2019: Τι συμβαίνει σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας

Στην περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές 2019 με «το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, κατά τις βουλευτικές εκλογές 2019 θα γίνεται αποδεκτή και η «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα. «Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα» σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ