Quantcast

http://picasion.com/

Καταβάλλεται στους παραγωγούς το 30% από τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ- 1 εκ. στο Ν. Ημαθίας

Άρχισε να καταβάλλεται από τον ΕΛΓΑ το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων που αφορούν τη φυτική παραγωγή του 2018, συνολικού ποσού περί τα 38 εκατ. ευρώ. Η Ημαθία θα πάρει συνολικά 5 εκ. ευρώ περίπου, καθώς οι καταστροφές -σε σύγκριση με άλλους νομούς- ήταν πολύ μεγαλύτερες.
Μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης είχε δηλώσει ότι «έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων οι οποίες αφορούν το 2018».
Ειδικότερα, οι πληροφορίες λένε ότι η πληρωμή αυτή θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη που αφορά το 20% των αποζημιώσεων, ύψους 25 εκατ. ευρώ περίπου, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη (Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών από χθες). Επιπλέον, το υπόλοιπο 10%, ποσού περίπου στα 13 εκατ. ευρώ περίπου, αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ, η οποία άνευ απροόπτου θα έχει γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δουλεύουν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν το έτος 2018 και τονίζεται ότι όλα τα υπόλοιπα από τα προγράμματα του 2018 (Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, Νιτρικά, Ορυζώνες, Κομφούζιο κλπ) θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός. Βέβαια, όπως έχει ξαναγίνει αυτό μπορεί να γραφτεί στα χαρτιά, αλλά πρακτικά τα χρήματα να φανούν στις τράπεζες λίγες μέρες αργότερα. Να σημειωθεί ότι και αυτές οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει πριν από τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, ξεκαθαρίζουν από την πλατεία Βάθη.

Αναλυτικά, ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019, σχετικά με τις αποζημιώσεις.
«Αποζημιώσεις ύψους 27.041.822,60 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, σε 55.856 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018 και για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται και το υπόλοιπο 20% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ