Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Άφτερ» φέτος η Πατρίδα! - 4,5 ώρες πρόγραμμα επί σκηνής τα μεγάλα ονόματα

«Πράμα» κρητικό και ξανά Πίτσα! - Τι είπαν οι διοργανωτές
Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος των εξαήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πατρίδας, παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου, τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου
«Ευστάθιος Χωραφάς». Παρόντες στο πάνελ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης, ο πρόεδρος της Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος και το μέλος του ΔΣ Βασίλης Τραντίδης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή 21 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής. Φέτος το πρόγραμμα είναι διευρυμένο, καθώς πέρα από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα περιλαμβάνει και αθλητικές εκδηλώσεις. 

Προσηλωμένοι στο θρησκευτικό χαρακτήρα
«Στόχος μας δεν είναι το οικονομικό όφελος και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως κρατάμε σταθερές τις ημερομηνίες, ανεξάρτητα αν πέφτουν Σαββατοκύριακο ή καθημερινές. Εξάλλου οι εκδηλώσεις μας έχουν και θρησκευτικό χαρακτήρα, γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Πατρίδας και κάθε χρόνο ολοκληρώνονται ανήμερα της εορτής. Επίσης, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων στο γήπεδο της Πατρίδας, θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός, καθώς το θρησκευτικό με το πολιτιστικό κομμάτι για εμάς είναι αλληλένδετο», σημείωσε ο Αντώνης Καγκελίδης.

Σημ.: Όπως κάθε χρόνο, ο Ιερός Ναός Αγ. Παρασκευής Πατρίδας θα υποδεχθεί στις 21 Ιουλίου το απόγευμα τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία θα τίθενται σε προσκύνηση μέχρι και τις 27 Ιουλίου το πρωί, οπότε και θα αποχωρήσουν.

Στήριξη στους ντόπιους καλλιτέχνες
Επίσης και φέτος η επιλογή των καλλιτεχνών που θα πλαισιώνουν το πρόγραμμα των 6 ημερών, έχει γίνει από ντόπιους καλλιτέχνες, νέους και αξιόλογους καλλιτέχνες της ποντιακής, λαϊκής και δημοτικής μουσικής της περιοχής μας, που όπως ανέφερε ο πρόεδρος πρέπει μέσα στην κρίση να δίνουμε μεροκάματο και στα δικά μας παιδιά.

Καινοτομίες και ιδιαιτερότητες - «Πράμα» κρητικό!
Καταρχάς, φέτος, έπειτα από μια δεκαετία και βάλε, δε θα έχουμε κρητικό στοιχείο και Νίκο Ζωιδάκη! Θα έχουμε όμως ξανά Πίτσα Παπαδοπούλου, αλλά και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού. (Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων). Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Το πρόγραμμα φέτος είναι διευρυμένο, με ένα μέρος των εκδηλώσεων να έχει μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Υπουργείο. Οι εκδηλώσεις έχουν χωριστεί σε:

  • Δύο τριήμερα με πολιτιστικές εκδηλώσεις (21/7 - 23/7 & 24/7 - 26/7). Πρόκειται για το γνωστό εξαήμερο στο γήπεδο της Πατρίδας, απλά οι 3 πρώτες ημέρες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου και οι 3 τελευταίες ημέρες στο... χρηματοδοτικό πρόγραμμα ιδίων πόρων του Ευστάθιου Χωραφά.


  • Ένα τριήμερο με αθλητικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών (20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο λόγω των θερινών διακοπών των μαθητών.


Οι εκδηλώσεις φέτος ξεκινούν με τη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Τ' απαν αφκα». Όλες οι μέρες θα περιλαμβάνουν και ποντιακό πρόγραμμα, είτε στην αρχή, είτε στο ενδιάμεσο, είτε στο κλείσιμο.

«After» η Πατρίδα - Τουλάχιστον 4,5 ώρες πρόγραμμα στη σκηνή τα μεγάλα ονόματα!
Παρατείνεται ο χρόνος παραμονής των καλλιτεχνών στην πίστα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, οι συμφωνίες που έγιναν με τα μεγάλα ονόματα, είναι το πρόγραμμά τους να είναι καθαρά στην πίστα τουλάχιστον 4,5 ώρες! Έτσι ώστε, να μπορέσουν να τους απολαύσουν όλοι... τόσο οι «πρωινοί», που θέλουν να ξεκινήσει νωρίς το πρόγραμμα και να αποχωρήσουν νωρίς, όσο και οι ξενύχτηδες αλλά και οι... after, που θα «χτυπήσουν» μια Πατρίδα μετά από μια έξοδο ή ένα προγαμιαίο γλέντι!

Το Κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου
«Πολλοί προσδοκούν να βοηθηθούν από το Σύλλογό μας, κοινωνικές ομάδες και φορείς, κάτι που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χάρη και στη βοήθεια του κόσμου που μας στηρίζει στις εκδηλώσεις μας»

Τιμές εισόδου
1η, 2η και 3η ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αντίτιμο θα υπάρχει μόνο για το κουπόνι με το οποίο ο κόσμος επιθυμεί να αγοράσει κρεατικά και ποτά.
4η μέρα: Καψάλης - Γρίβα - Τζίκος: 5€ με κρεατικό 
5η μέρα: Μελάς - Σερέτη: 8€ με 1 κρεατικό
6η μέρα: Παπαδοπούλου - Διονυσίου - Πολυκανδριώτης: 8€ με 1 κρεατικό

«Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, ακόμα και δωρεάν, αλλά υπάρχουν πολλά έξοδα που πρέπει να καλυφθούν», σχολίασε ο πρόεδρος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ