Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσεκούρι από τα διαγνωστικά - Τέλος οι εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ

Κανονικά ανοίγουν σήμερα όλα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, όμως η παύση της απεργίας θα κοστίσει ακριβά στους ασφαλισμένους. Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση όλων των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου παραβρέθηκαν 40 φορείς, αποφασίστηκε ο κλάδος να προχωρήσει σε
αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ. Οι ασθενείς όμως θα πρέπει να πληρώνουν με μετρητά τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 30 εκατ. ευρώ στα διαγνωστικά κέντρα για το 2019. Όμως, για να εκταμιευτούν τα χρήματα αυτά απαιτείται νόμος ώστε να αυξηθεί η δαπάνη υγείας, η οποία έχει καθορισθεί με το προσοπρόθεσμο. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός από νόμο θα χρειαζόταν και το «πράσινο φως» των δανειστών, γεγονός που δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω και των εκλογών. Η άλλη λύση θα ήταν να μεταφερθούν κονδύλια από άλλες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ κάτι όμως που θα στερούσε χρήματα από άλλους επαγγελματίες υγείας. Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται υπουργική απόφαση.

Ο κλάδος ζητά επίσης να διαγραφεί χαράτσι κοντά στα 55 εκατ. ευρώ που αφορά το 2018 και όχι το 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε οι ασθενείς θα καλούνται να καταβάλλουν από την τσέπη τους το κόστος της εξέτασης, δηλαδή, το 85% του κόστους των εξετάσεων και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματα με την απόδειξη από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που μπορεί να πάρει μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ