Quantcast

http://picasion.com/

Ένταση με την Τουρκία - Έκτακτο ΚΥΣΕΑ - Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα

«Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες»
Έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου, διακόπτοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. Η ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία χτυπάει κόκκινο μετά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.  Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει συνέπειες, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε -κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ- με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες της χώρας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι, και πρέπει να το γνωρίζουν, και να το αισθάνονται, «απόλυτα ασφαλείς». Όπως επισήμανε, η ισχυρή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου εδράζεται σε συμμαχίες και ερείσματα και έχει επιβεβαιωθεί από τις διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε., που καταδικάζουν τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα».

Επίσης, είπε ότι «έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, και που έγινε δυνατή μέσα από τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και βεβαίως, από το τολμηρό και ιστορικό βήμα της επίλυσης της χρόνιας διαφοράς με τους βόρειους γείτονές μας, που αναβάθμισε τον διεθνή ρόλο τής χώρας μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος  θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Παρά το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των οποίων τόνιζε πως «οι δυνάμεις μας έχουν πάρει θέση στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι δεν θα καταφέρει κανείς να συλλάβει το πλήρωμα του Πορθητή, συνεχίζοντας την προκλητικότητα από πλευράς της γειτονικής χώρας.

2 σχόλια:

  1. Γραμμένο στα παπαρια του τον έχει ο Ερντογάν τον τσιπρακο!! Για να κάνει τέτοιες μαγικές έχει πλάτες δυνατές!! Το θέμα είναι μέχρι πότε θα τις έχει!! Η Ελλαδίτσα μας άμα είχε 5 ηγέτες μετά την τουρκοκρατία σαν τον Πούτιν και τον Ερντογάν και όχι αυτά τα παρτάλια που έχουμε εμείς δεν θα ξέραμε που να βάλουμε τα λεφτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αργά κύριοι της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και συμπολίτες μου. Η χώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο μετά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο σε κάθε επίπεδο και υπάρχουν ευθύνες γι' αυτό. Δεν μπορούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την Τουρκία, οπότε θα κάνουμε και θα πάρουμε ότι μας πουν και μας δώσουν οι "Σύμμαχοι", δηλ μην ελπίζετε . Όλα τα ζητήματα θα λυθούν όπως τους βολεύει (βλέπε Σκοπιανό) κλπ.
    Ο Παππούς μου έλεγε, "τον άρρωστο στο κρεβάτι τον Γ@..νε" και το ξέρουν όλοι στον Κόσμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ