Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θέλετε τις 2 συνταγές που ετοίμασε ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς στο Φεστιβάλ Ροδάκινου; Δικές σας!

Smoothie με ροδάκινο και Cheesecake με ροδάκινο
Με δύο καλοκαιρινές συνταγές συμμετείχε στη Γιορτή Γαστρονομίας του 4ου Φεστιβάλ Ροδάκινου ο Γιώργος Μεταξάς. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» ετοίμασε μαζί με τα παιδιά smoothie με ροδάκινο και cheesecake με ροδάκινο, δυο θρεπτικές
συνταγές, φτιαγμένες με υγιεινά υλικά και μάλιστα τόσο εύκολες και γρήγορες, που μπορούν να τις ετοιμάσουν και τα παιδιά μόνα τους, να διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς τους και να βάλουν υγιεινά σνακ στην καθημερινή διατροφή τους. Δείτε τις συνταγές:

Smoothie με ροδάκινο

Υλικά 

250 ml γάλα φρέσκο (κρύο)
1 κ.σ. πίτουρο βρώμης
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κακάο σκόνη
1 ροδάκινο (ψιλοκομμένο και καθαρισμένο από τη φλούδα του)

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο blender ωσότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε λίγο τριμμένο πάγο στο ποτήρι μας και ρίχνουμε το smoothie, γαρνίροντας με μια φέτα ροδάκινου. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γιαούρτι, κανέλα, ξηρούς καρπούς ανάλατους (κατά προτίμηση αμύγδαλο καθαρισμένο), ή να αφαιρέσουμε το κακάο. Τέλος μπορούμε να το ταιριάξουμε και με άλλα φρούτα όπως μπανάνα και βερίκοκο. 



Cheesecake με ροδάκινο 

Υλικά 

(Για τη βάση) 
100γρ. μπισκότα digestive 
40γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 

(Για την κρέμα) 
100γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia 
100γρ. mascarpone ή ανθότυρο 
50γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
20γρ. stevia 
Λίγο άρωμα ροδάκινου 

(Toping) 
1 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο (ανά μπολάκι) 
1 κ.σ. μέλι (ανά μπολάκι) 
1 κ.σ. δάκρυα κουβερτούρας (ανά μπολάκι) 
Ροδάκινα φρέσκα ψιλοκομμένα ή κομπόστα ροδάκινο 

Σπάμε τα μπισκότα στο χέρι μας ή τα περνάμε για λίγο από το multi. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ατομικά μπολάκια. Σε μια μπασίνα αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα μπολάκια κατά τα ¾. Τελειώνοντας από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα ροδάκινο ή κομπόστα ροδάκινο ή ακόμη ψιλοκομμένα ροδάκινα δουλεμένα με λίγο μέλι. (προσωπικά προτείνω το τελευταίο, προσθέτοντας και λίγα δάκρυα κουβερτούρας)

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ