Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ροδακινογκουρμεδιές και live cooking show ολοκληρώθηκε η Γιορτή Γαστρονομίας στην Ελιά

Και μαζί της και το 4ο Φεστιβάλ Ροδάκινου
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές, δράσεις, ιστορίες και παιχνίδι για παιδιά, live μαγειρικές και γκουρμεδιές με βασικό υλικό το ροδάκινο, αλμυρά και γλυκά ροδακινοκεράσματα, συγκομιδή ροδακίνων στον Ημαθιώτικο κάμπο και δυο
υπέροχες συναυλίες κάτω από τον έναστρο ουρανό στην πλατεία Ελιάς, περιελάμβανε φέτος το 4ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου. Και έκλεισε όμορφα, το βράδυ της Κυριακής, με τη δεύτερη ημέρα της Γιορτής Γαστρονομίας, όπου δοκιμάσαμε ροδάκινο σε κέικ, σε κρέμα, σε spring roll, σε λουκούμι, σε μαρμελάδα, σε παξιμαδάκι, σε ταρτάκι, σε τσουρέκι, σε σαλάτα, συντροφιά με καπνιστή πέστροφα, με noodles, με μοσχάρι αλλά και μέσα σε σανγκριά... για μεθυστικό κλείσιμο!
Οι πάγκοι με τα κεράσματα άνοιξαν και οι τοπικές επιχειρήσεις «Κόγιας bakery», «Οικονομίδης» με παραδοσιακά λουκούμια Βέροιας, ο «Σερεμέτας bakery & coffee», το πρότυπο τυροκομείο «Βέρμιον Μπλατσιώτη», οι «Camares food & coffee bar», το boutique Hotel «Κόκκινο Σπίτι», αλλά και οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Μαγειρικής με τον Σεφ Γιάννη Κελεσίδη και με πέστροφα από το ιχθυοτροφείο «Κελεσίδη», ετοίμασαν με μεράκι και φαντασία γλυκά και αλμυρά κεράσματα με μικρές ή μεγαλύτερες πινελιές ροδάκινου. Φυσικά δεν έλειψαν ούτε και σήμερα τα φρέσκα λαχταριστά ροδάκινα, που διανεμήθηκαν μαζί με όλες τις υπόλοιπες λιχουδιές δωρεάν στον κόσμο.
Λίγο αργότερα, άνοιξε η κουζίνα, για live cooking show από τον Σεφ του «Μαύρο Πρόβατο» Γιώργο Βαγόπουλο. Τη σκυτάλη πήρε ο executive chef  του «Cavo Tagoo Mykonos» Χρόνης Δαμαλάς, που ετοίμασε live δυο συνταγές με ροδάκινο ούφο. Ο κόσμος απόλαυσε όλες τις συνταγές, προσπάθησε να «κλέψει» κάποιο από τα μυστικά του Χρόνη Δαμαλά, ο οποίος τα αποκάλυψε όλα με χαρά, προσφέροντας μάλιστα τις συνταγές στη διάθεση των εστιατορίων της Βέροιας.
Ανάμεσα στον κόσμο που επισκέφθηκε τη Γιορτή Γαστρονομίας, ήταν και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ημαθιώτης Άγγελος Τόλκας αλλά και επισκέψεις από μακρυά, από την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου! Η Δήμαρχος του δήμου Dongcheng μαζί με αντιπροσωπεία, έφτασαν στη Βέροια, με αφορμή την αυριανή τελετή υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δυο δήμων και συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Λυκοστράτη, επισκέφθηκαν τη γιορτή και δοκίμασαν εδέσματα με ροδάκινο που τους πρόσφερε ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Πατσίκας. Αν και η μακρινή καταγωγή του ροδάκινου είναι από την Κίνα, τέτοιο ροδάκινο και τέτοιες λιχουδιές σίγουρα δεν είχαν δοκιμάσει. 

Η βραδιά έκλεισε με τους Balsam Blue και άφθονη σανγκριά με ροδάκινο και κοκτέιλ από το pop up bar που άνοιξαν για τον κόσμο αλλά και τους ακούραστους εθελοντές -αυτούς τους πολύτιμους βοηθούς με τα μπλουζάκια με τα ροδάκινα- ο mixologist Γιώργος Εφραιμίδης και το cafe bar «Floretta». Δείτε φωτογραφίες:





































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ