Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανελλήνιες 2019, Νεοελληνική Γλώσσα, ΕΠΑΛ: Τέχνη και καλλιτέχνης, θέματα και απαντήσεις

Στο πρώτο τους μάθημα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων ΕΠΑΛ, που έδωσαν Νεολληνική Γλώσσα - Έκθεση. Μπορείτε να δείτε τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι. Ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας από την ομιλία του Καμύ, στην ακαδημία της Σουηδίας όταν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Επίσης το λογοτεχνικό κείμενο που δόθηκε είναι ποίημα της Alda Merini, της Ιταλίδας ποιήτριας η οποία το1996 προτάθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία για το βραβείο Νόμπελ στη Λογοτεχνία. Τι ποίημα είναι Ένα ποίημα δυο ερμηνείες.

























































































































































Αύριο, Παρασκευή 7 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τους απόφοιτους των Ηµερήσιων και των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο µάθηµα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Παρ' ότι όμως η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ