Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Μπράβο έστηνε ματς ακόμη και στην Ελλάδα

Η έρευνα των ισπανικών αρχών έδειξε ότι η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2016, όταν δηλαδή ο Ισπανός αμυντικός ήταν στη χώρα μας για λογαριασμό της Βέροιας και του Αρη. Η«Επιχείρηση Οίκος», η οποία εξάρθρωσε κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ισπανία και φαίνεται να είχε πλοκάμια μέχρι την Ιταλία, με επικεφαλής τους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα, οδηγείται πλέον σε δίκη. Και ο φάκελος χιλίων σελίδων που περιλαμβάνει την (ενδελεχής) έρευνα, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους δύο πρώην ποδοσφαιριστές και πολύ καλούς φίλους, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν, πιτσιρικάδες ακόμα, συνέπεσαν στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Pais», η έρευνα των ισπανικών αρχών έδειξε ότι η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2016, όταν δηλαδή ο Ισπανός αμυντικός ακόμη έπαιζε μπάλα, καθώς τη σεζόν 2015-16 ήταν από ένα εξάμηνο σε Αρη και Βέροια, την επόμενη σεζόν (2016-17) επέστρεψε στον Αρη, όπου ένα διάστημα διετέλεσε και βοηθός προπονητή στο ξεκίνημα του 2018-19.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ABC» ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι ο Ραούλ Μπράβο μαζί με τον Κάρλος Αράντα ήταν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος. Τρεις εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της La Liga λειτουργούσαν ως μεσάζοντες αναζητώντας παίκτες οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να στήσουν παιχνίδια των ομάδων τους λαμβάνοντας φυσικά ένα σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Το στήσιμο του Βαγιαδολίδ-Βαλένθια και η απληστία

Πάντως, ένα μικρόφωνο με GPS, τοποθετημένο από την αστυνομία (ύστερα από σχετική δικαστική άδεια) σε ένα από τα αυτοκίνητα του Αράντα, καταγράφει συνομιλίες οι οποίες, σύμφωνα με τις Αρχές, αποδεικνύουν το στήσιμο του αγώνα Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (0-2), στις 18 Μαΐου, για την πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά, καταγράφηκαν συνομιλίες των Μπράβο και Αράντα, με άλλα μέλη του κυκλώματος, στις οποίες γίνεται αναφορά στα στοιχήματα που θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη από τον συγκεκριμένο αγώνα.

«Οι συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα μέσα στο αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια της ημέρας όπου ο Αράντα είναι στην Μαδρίτη, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι ο Ραούλ Μπράβο έκανε το ταξίδι στο Βαγιαδολίδ με πρόθεση να προσφέρει την πιθανότητα στησίματος του αγώνα» αναφέρει η έρευνα, για το ταξίδι που, μια ημέρα πριν, είχε κάνει ο Μπράβο για να συναντηθεί με τον αρχηγό της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ.

Η συνάντηση έγινε στο εστιατόριο – μπαρ «Κόρινθος», ιδιοκτησίας του Φερνάντεθ και, σύμφωνα με τις Αρχές, σε αυτό το ραντεβού «έκλεισε η δουλειά», αν και η Μπόρχα στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είναι αθώος και πως, στη συγκεκριμένη συνάντηση, ο Μπράβο του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να του βρει μια θέση στα τμήματα υποδομής της Βαγιαδολίδ, ως προπονητής.

Ο άλλοτε αμυντικός Ολυμπιακού, Βέροιας και Αρη, φέρεται να έμεινε στο Βαγιαδολίδ μόλις για μια ώρα (υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες που λένε ότι ήταν στην προπόνηση της Βαγιαδολίδ το ίδιο απόγευμα) και η Mercedes που οδηγούσε, παρακολουθούνταν διαρκώς από ομάδα αστυνομικών, η οποία όμως κάποια στιγμή τον έχασε.

«Γκάφα» με την Χετάφε

Στην έρευνα επισημαίνεται ακόμα ότι ο Αράντα είπε στις συνομιλίες του ότι «υπήρχαν και άλλα άτομα στα αποδυτήρια της Βαγιαδολίδ που δέχθηκαν την πρόταση», εκτός δηλαδή του Μπόρχα Φερνάντεθ.

Ο Αράντα, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα έχει εμπλοκή και σε «οικογενειακές επιχειρήσεις» που περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είχε ποντάρει δέκα χιλιάδες ευρώ στο ότι η Βαλένθια θα νικήσει και στα δύο ημίχρονα (όπως και έγινε), αλλά επέλεξε να βάλει στο στοίχημα και το ματς Χετάφε – Βιγιαρεάλ, ώστε να τετραπλασιάσει το κέρδος.

Ο παλαίμαχος επιθετικός πόνταρε σε νίκη της Χετάφε, η οποία όμως δέχθηκε την ισοφάριση (2-2) από την Βιγιαρεάλ τρία λεπτά πριν από το τέλος (87’), με αποτέλεσμα η οικονομική χασούρα για την οργάνωση να είναι μεγάλη.

Οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν ότι ο Αράντα χρωστάει 50 χιλιάδες ευρώ στον Ραούλ Μπράβο για να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί για τις «υπηρεσίες» του Μπόρχα Φερνάντεθ, ποσό που ο πρώην ποδοσφαιριστής δεσμεύεται να πληρώσει, μετά την πώληση μιας αίθουσας παιγνίων, έναντι 120 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η εγκληματική οργάνωση είχε χάσει ένα μεγάλο ποσό αφού, παρ’ ότι το αποτέλεσμα που είχαν συμφωνήσει εντέλει ήρθε, η απληστία των επικεφαλής τους οδήγησε να ποντάρουν συνδυαστικά μαζί με τη νίκη της Χετάφε, η οποία δεν ήρθε».

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, μάλιστα, ο Αράντα φέρεται να επιπλήττει τον Μπράβο για «την άπληστη συμπεριφορά του», αφού η πληροφόρηση που είχαν για τον αγώνα της Χετάφε δεν ήταν «αξιόπιστη».

«Εγώ του είπα (σ.σ. του Ραούλ): Είμαστε μαλ…, φίλε, γιατί το παρακάνουμε. Επειδή ψάχνουμε μια γαμ… απόδοση του 3,00, επειδή θέλουμε παραπάνω, δες τι κάναμε» ακούγεται να λέει ο Αράντα σε έναν άλλο συνομιλητή, για την επιμονή του Μπράβο να ποντάρουν και σε αυτό το παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής, 21 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση που συγκλονίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο. Μαζί με τους παλαίμαχους πλέον Μπράβο και Αράντα, υπάρχουν έξι εν ενεργεία παίκτες: Ο Μπόρχα Φερνάντεθ, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του στο ύποπτο παιχνίδι, ο Ινιγο Λόπεθ (Λα Κορούνια) και οι Σαμουέλ Σάιθ (Χετάφε), Κάρλος Καμπαγιέρο (Φουενλαμπράδα), Κάρλος Μαρτίν Μπριόνες (Σαρινιένα) και Μπόρχα Γόμεθ (στην ινδική ομάδα Ιστ Μπενγκάλ).

Εχουν γίνει γνωστά ακόμα τρία ονόματα που αφορούν παράγοντες της Ουέσκα, μεταξύ των οποίων ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Αγουστίν Λασαόσα, ο οποίος παραιτήθηκε από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ