Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με Μάλαμα, Αρβανιτάκη, Κότσιρα και 100 ποντιακά νταούλια η «Εύηχη Πόλη»

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα - Δείτε το αναλυτικά
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Βέροια, Εύηχη Πόλη», που διοργανώνει για ενδέκατη χρονιά η ΚΕΠΑ, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 11/6 στο εστιατόριο Φλαμουριές στη Βέροια. 
Πέντε μέρες με 10 συναυλίες σε
πλατείες, πάρκα και γειτονιές της Βέροιας, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο «δυνατές» συναυλίες, αυτή του Σωκράτη Μάλαμα και αυτή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τον Γιάννη Κότσιρα, αλλά και μια εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Ποντική Γενοκτονία, όπου 100 ποντιακά νταούλια θα παρελάσουν στους δρόμους της Βέροιας με ποντιακούς σκοπούς. Σημειώνεται πως όλες οι εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης» είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν μέσω συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Διευθυντής Γιάννης Καμπούρης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Κώστας Παπαοικονόμου, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η υπεύθυνη προβολής, σχεδιασμού δράσεων και οργάνωσης παραγωγής Νανά Καραγιαννίδου. 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε πως η θεσμός της «Εύηχης Πόλης» γεμίζει μουσική και γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με συναυλίες με ελεύθερη είσοδο που θα αποτελέσουν νότες δροσιάς και αυτό το καλοκαίρι. «Θέλουμε η πόλη μας να ανήκει στην πρωτοπορία των πόλεων που με συνέπεια και συνέχεια υπηρετούν τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως στόχος όλων των εκδηλώσεων του δήμου είναι η εξωστρέφεια.
Κάθε χρόνο και καλύτερο βρίσκει τον θεσμό της «Εύηχης Πόλης» ο Κώστας Παπαοικονόμου και όπως είπε, πιστεύει πως σε λίγα χρόνια πολλοί θα προσπαθούν να μας αντιγράψουν. Σημειώνουμε πως το Επιμελητήριο στέκεται για τρίτη χρονιά συμπαραστάτης του θεσμού της «Εύηχης Πόλης».
Ένα θεσμό που τονίζει την εξωστρέφεια της πόλης τον χαρακτήρισε και ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, λέγοντας πως επόμενο βήμα είναι να συνδυαστεί με ένα καλό πακέτο, ώστε να προσελκύσει και κόσμο από μακρυά. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έγινε πολύ καλή προσπάθεια και σε αυτό συντέλεσε και ο έγκαιρος προγραμματισμός που κάναμε φέτος. Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα, με μεγάλες και μικρότερες συναυλίες, που καλύπτουν τις προτιμήσεις μεγάλης γκάμας κοινού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, ενώ σημείωσε την εντονότερη παρουσία ντόπιων καλλιτεχνών στις φετινές εκδηλώσεις.
Τις ευχές του για καλή επιτυχία των εκδηλώσεων εξέφρασε ο Γιάννης Καμπούρης, που όπως είπε, εξωγενείς ήταν οι παράγοντες που τον ανάγκασαν να βρίσκεται ακόμα στη θέση του Διευθυντή της ΚΕΠΑ. Ο κ. Καμπούρης είχε ανακοινώσει πέρυσι πως παραιτείται από τη θέση αυτή, ωστόσο, αναγκάστηκε να παραμείνει ώσπου να δρομολογηθούν κάποια ζητήματα.
Το λόγο πήρε η Νανά Καραγιαννίδου, που παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα. Όπως είπε, φέτος, με αυτές τις εκδηλώσεις, συμπληρώνονται 171 δωρεάν εκδηλώσεις στα 11 χρόνια του θεσμού της «Εύηχης Πόλης». Δείτε το πρόγραμμα:





2 σχόλια:

  1. Θα φέρετε το Μάλαμα στην Ελιά; Το σκεφτήκατε καλά; Τουλάχιστον 5.000 κόσμο θα έχει. Από τη Μητροπόλεως θα τον βλέπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιες συναυλίες καλύτερα όταν γίνονται στην Πλατεία ωρολογίου!!!Ο χώρος εκεί είναι πιο άνετος και πιο κατάλληλος!!Χωράει περισσότερο κόσμο και έχει και χώρους για να καθόμαστε!!Την κάνατε την Πλατεία όλο τσιμέντο τουλάχιστον να εξυπηρετεί κάποιον σκοπό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ