Ο Λάζαρος στον πνεύμονα της Ημαθιώτικης αγροτικής παραγωγής

Επίσκεψη σε έναν από τους βασικούς πνεύμονες της Ημαθιώτικης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποίησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Μετά την επίσκεψή του δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα τα διαλογητήρια και τους συνεταιρισμούς φρούτων από τη Βέροια μέχρι τη Μελίκη,
την Ημαθία που παράγει, την Ημαθία που πρωταγωνιστεί. Πολλές οι προοπτικές για τα πεντανόστιμα φρούτα μας και πολλά τα προβλήματα της Ημαθιώτικης παραγωγής του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τομέα της μεταποίησης.

Συζήτησα με τους εργαζομένους και τις διοικήσεις για το σοβαρότατο ζήτημα της κάθετης πτώσης της τιμής του ροδάκινου, που φέρνει τους ροδακινοπαραγωγούς, τους επιχειρηματίες αλλά και τους απασχολούμενους του κλάδου σε πολύ δύσκολη θέση και μια δυναμική εξωστρεφή καλλιέργεια σε περιδίνηση.

Το ροδάκινο σβήνει. Το καυτό ζήτημα της διάθεσής του στις αγορές του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες πλέον συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο και των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, επιτάσσουν την ταχύτατη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών από την Ελληνική Πολιτεία με στόχο την αντιστροφή της δυσμενέστατης κατάστασης, που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» έναν ολόκληρο κλάδο – αιμοδότη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.»2 σχόλια:

 1. ΛΑΖΑΡΕ
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΙΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟ.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει! Απόσυρση...χυμοποίηση...δωρέαν διανομή...Όσο και να προσπαθούν , που προσπαθούν και τα καταφέρνουν, οι βουλευτές μας να φέρνουν αποτελέσματα και να βοηθούν να είναι η χασούρα μικρότερη και να λύνεται, περιστασιακά το ζήτημα..η ουσία και η οριστική λύση του προβλήματος, είναι εκει

  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ''ΔΟΥΛΕΥΤΟΥΝ'' ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ..ΔΟΥΛΕΙΑ..ΔΟΥΛΕΙΑ..ΔΟΥΛΕΙΑ..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ