Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το διήμερο 5-6 Ιουλίου στο Κομνήνιο ο Κλήδονας από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Ο «Κλήδονας» μετά από 13 συνεχή χρόνια υπηρεσίας στον πολιτισμό και την παράδοση θα παραδώσει τη σκυτάλη σε νέους μουσικοχορευτικούς δρόμους με τις θερινές εκδηλώσεις μουσικής και χορού στον ίδιο τόπο αλλά σε διαφορετική ημερομηνία. Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, συνεχίζοντας την προσπάθεια
για την διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα πραγματοποιήσει θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στις 5 και 6 Ιουλίου 2019, στο Κομνήνιο Βέροιας.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους για να δείτε από κοντά τα χορευτικά τμήματα της λέσχης αλλά και να ξεφαντώσουμε τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι το πρωί καθώς θα ακολουθήσει πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με τους ποιο σημαντικούς καλλιτέχνες του ποντιακού χώρου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου 2019

«Πέντε και εξ’ Χορτοθερί σο Κουμανίτσ’ μερέαν

αντάμα θα χορεύομε αφκά ασήν Καστανέαν »

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:00

1 σχόλιο:

  1. Ο Κλήδονας είναι λαϊκό έθιμο που επιβιώνει από την αρχαιότητα και τελείται στις 23 Ιουνίου (παραμονή της εορτής του γενέσιου του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο), σύμφωνα με το οποίο εμφανιζεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου. Το παραπάνω είναι προφανώς κάτι άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ