Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κινέζoι γεωτεχνικoί στον ΑΣ Νέος Αλιάκμων

Στις εγκαταστάσεις και σε κτήματα του ΑΣ Νέος Αλιάκμων ξεναγήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου κλιμάκιο γεωτεχνικών από τα τελωνεία του Πεκίνου, της Σαγκάης και του Νταλιάν της Κίνας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο υπό σχεδιασμό τελωνειακό πρωτόκολλο με στόχο την εξαγωγή πυρηνόκαρπων από την Ελλάδα στην Κίνα. Η πρωτοβουλία συντονίζεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και εξαγωγείς νωπών οπωροκηπευτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση και υπογραφή του πρωτοκόλλου, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ε.Ε. με την οποία η Κίνα θα έχει υπογράψει συμφωνία εισαγωγής πυρηνόκαρπων. 

Την αποστολή συνόδευαν ο γενικός διευθυντής γεωργίας του υπουργείου κ. Καλκούνος Ιωάννης, ο κ. Αραμπατζής Χρήστος από τη διεύθυνση φυτοπροστασίας του υπουργείου, ο κ. Παπαχρήστος Δημήτριος από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας και ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης Χρήστος. 

Αντικείμενο της επίσκεψης των Κινέζων γεωπόνων ήταν η καταγραφή ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής, των συστημάτων ποιότητας που εφαρμόζονται, του τρόπου συσκευασίας και αποθήκευσης, των τελωνειακών διαδικασιών και κυρίως των φυτοϋγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος κ. Γαλάνης Βασίλειος, ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου κ. Οβεζίκ Ανδρέας, ο επικεφαλής γεωπόνος κ. Ακριβόπουλος Μιλτιάδης και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΣ Νέος Αλιάκμων, έλαβαν τα εύσημα από τους φιλοξενούμενους επισκέπτες και από τα στελέχη του Υπουργείου που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την υποδειγματική λειτουργία του Συνεταιρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της καλής φιλοξενίας, προσφέρθηκαν εδέσματα από ροδάκινα και κεράσια, δημιουργίες του καταξιωμένου σεφ Αντώνη Μουστάκα.

Ο ΑΣ Νέος Αλιάκμων ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εμπιστοσύνη και εύχεται γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα αναπτύξει μια νέα πολλά υποσχόμενη αγορά, προς όφελος των παραγωγών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ