Quantcast

http://picasion.com/

Εσπερίδα στη Νάουσα για την 100η επέτειο από τη Γενοκτονία

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, την Παρασκευή 7 Ιουνίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα με τίτλο «Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως» με αφορμή την επέτειο της
εκατονταετηρίδας από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας. Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ναούσης κ. Φώτης Φανιάδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος απένειμε και τα αναμνηστικά των ΚΕ΄ Παυλείων.
Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο διδάκτορας Ιστορίας και μελετητής της ιστορίας του Πό­ντου κ. Θεοδόσιος Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε για τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπό­λεως. Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με ποντιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Ναούσης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος. Δείτε φωτογραφίες:




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ