Quantcast

http://picasion.com/

Ανοιχτή επιστολή Σαρηγιαννίδη προς Μητσοτάκη

«Υπάρχουν πολλά άξια στελέχη που περιμένουν και αξίζουν έστω ένα τηλεφώνημα. Να τους σέβεστε καβάλα να σας σέβονται πεζό»
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη μη συμπερίληψη του στο
ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, έστειλε ο Στάθης Σαρηγιαννίδης. Ο Βεροιώτης δικηγόρος, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, θεωρώντας πως στάθηκε «στρατιώτης» της παράταξης ακόμα και στα δύσκολα, κάνει λόγο για επιλογή προσώπων με βάση συμπάθειες ή αντιπάθειες των εξ Αθηνών συμβούλων του προέδρου, αγνοώντας τους Ημαθιώτες - στελέχη της παράταξης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «αγένεια» τη στάση των συμβούλων, να διαβεβαιώνουν κάποιους για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, αφήνοντας άλλους, να ξοδεύουν άσκοπα, χρήματα και αξιοπρέπεια. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,
κινούμενος πάντα ορθόδοξα και με αξιοπρέπεια σε ολόκληρο τον προσωπικό και πολιτικό μου βίο, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας επισημάνω τα κάτωθι:

Υπέβαλα αίτηση και εκδήλωσα την επιθυμία μου να συμπεριληφθώ στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, στην εκλογική περιφέρεια Ημαθίας, με γνώμονα την αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση την οποία από την αρχή της προεδρίας σας στην ΝΔ ευαγγελίζεστε. Αποτέλεσα και αποτελώ, τόσο εγώ όσο και τα μέλη της οικογένειάς, μου σταθερό και αμετακίνητο “θεμέλιο” της Νέας Δημοκρατίας, κινούμενος σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της, θέτοντας εαυτόν πάντα στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το αν εκλογικά την εκάστοτε περίοδο κινείτο ανοδικά η καθοδικά.

Υπηρέτησα την Νέα Δημοκρατία στα χρόνια τα δύσκολα, όπως τον καιρό που ήμασταν οι “γερμανοτσολιάδες”, οι “μνημονιακοί”, οι “προδότες” κατά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα.

Έθεσα εαυτόν σε μία εκλογική αναμέτρηση το 2014 ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το χρίσμα της Ν.Δ, στον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως κινούμαστε προς “σφαγή” στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το αρνητικό κλίμα και το σύνολο των κομματικών “μηχανισμών” της περιοχής να κινείται αντίθετα, κατάφερα και συγκέντρωσα μαζί με τους φίλους – υποψήφιους περ. συμβούλους μου (8 τον αριθμό), 13.269 σταυρούς την Α Κυριακή 18.994 σταυρούς την Β Κυριακή, πείθοντας τόσο τους Νεοδημοκράτες να μην γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη, όσο και ψηφοφόρους από άλλα κόμματα να προσέλθουν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και να την στηρίξουν, διατηρώντας έτσι και διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια της παράταξης, επικαλούμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπικό οικονομικό, σωματικό και ψυχικό κόστος

Αναφέρω όλα τα παραπάνω, διότι κύριε Πρόεδρε γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε στα δύσκολα χρόνια την κατρακύλα άλλων πάλαι ποτέ μεγάλων παρατάξεων, αυτό οφείλεται κυρίως, όχι στις περιόδους εξουσίας αλλά στο γεγονός πως στα δύσκολα χρόνια, όπως αυτά των “γερμανοτσολιάδων”, κάποιοι κράτησαν και κρατούν άμυνα και αποτέλεσαν και αποτελούν τα “θεμέλια του οικοδομήματος” της παράταξης . Με τιμή λοιπόν έχω την δυνατότητα να μπορώ να ισχυρίζομαι πως είμαι ένας εξ αυτών των “θεμελίων” και αυτό οι πολίτες της Ημαθίας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Με το θάρρος της γνώμης λοιπόν, σας υπενθυμίζω πως η Δημοκρατία επιτάσσει στα κόμματα, η επιλογή των αντιπροσώπων τους, ακόμα και των “υποψήφιων” υποψηφίων να γίνεται από τα μέλη των κομμάτων, έστω σε κάποιο ποσοστό αν όχι στο σύνολό τους. Το Μητρώο Στελεχών ορθώς λειτούργησε ως μια φόρμα, δια της οποίας δύνανται οι πολίτες που δεν έχουν “μέσον”, όπως δηλώσατε χθες στο STAR, να προσεγγίσουν και να ενταχθούν στους κόλπους της ΝΔ, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι έχει ωφελιμιστικό χαρακτήρα για τους συμμετέχοντες. Θεωρώ λοιπόν πως οι Ημαθιώτες, μέλη της παράταξης, θα έπρεπε να έχουν λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της περιοχής έστω και κατά ένα ποσοστό και να μην αποκλείονται τελείως, με αποτέλεσμα να γίνεται διαμόρφωση του ψηφοδελτίου σύμφωνα με τα θέλω, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες των εκάστοτε συμβούλων σας που δεν έχουν σχέση με την περιοχή.

Τα κόμματα κύριε Πρόεδρε όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζετε, αποτελούν πυλώνες Δημοκρατίας και διαύλους μεταφοράς της λαϊκής εξουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και η εξουσία αυτή δεν επιδέχεται “στραγγαλισμό”.

Τα ανωτέρω βέβαια δεν τα αναφέρω για να σας κάνω “μάθημα” Δημοκρατίας, αλλά για να σας εξηγήσω και για να σας μεταφέρω την αίσθηση της αδικίας που υφίσταται στο μυαλό των πολιτών της Ημαθίας και δη των ψηφοφόρων της ΝΔ. Μια αίσθηση η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή εξ αποστάσεως από τους συμβούλους σας.

Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω πως η λογική, κάποιοι εκ των υποψηφίων να γνωρίζουν από καιρό πριν ότι είναι “εντός”, λαμβάνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις από συμβούλους σας, αφήνοντας άλλους να ξοδεύουν χρήματα, κόπο και αξιοπρέπεια, δεν αποτελεί ευφυΐα αλλά απλή αγένεια και ας γνωρίζουν οι σύμβουλοί σας πως αγενής, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι.

Τα όσα λέω κύριε Πρόεδρε αποτελούν προϊόν ανιδιοτέλειας, επαφής με τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και μη, καθώς και αγάπης προς αυτήν την ιστορική παράταξη των δύσκολων αποφάσεων, έχοντας ταυτόχρονα την εμπειρία, την πεποίθηση αλλά μπορώ να πω και την γνώση, πως κατά πλειοψηφία τα “στελέχη - παράγωγα” αυτού του μηχανισμού και των επιλογών αυτών, θα είναι τα πρώτα που όταν το καράβι “πάρει” κλίση κατά πλειοψηφία θα “κρεμάσουν στο κατάρτι” την παράταξη διότι δεν θα υπάρχει πλέον όφελος.

Σε κάθε περίπτωση και αν όλο το σκεπτικό μου είναι λάθος, αναρωτιέμαι για το πώς η επιτροπή αξιολόγησης της ΝΔ, αξιολόγησε εμένα ως μη κατάλληλο ενώ αναζητούσε υποψήφιους με χαρακτηριστικά όπως:
1) Νέους (42 ετών)
2) Άφθαρτους (δεν συμμετείχα ποτέ σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο)
3) Σπουδές (Δικηγόρος κάτοχος Μεταπτυχιακού Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών)
4) Ξένες γλώσσες (2 ξένες γλώσσες)
5) Εκλογική δύναμη (13.269 σταυρούς την Α Κυριακή 18.994 σταυρούς την Β Κυριακή το 2014)
6) Πολιτική εμπειρία (περ. Σύμβουλος Ημαθίας από 2010 έως 2019)

και ενώ:

i) Δεν προσχώρησα και δεν υποστήριξα ποτέ άλλη παράταξη πλην της ΝΔ και των σχηματισμών και φορέων που στήριζε αυτή.
ii) Δεν συνεργάστηκα ποτέ με τον οποιοδήποτε αξιωματούχο άλλης παράταξης προκειμένου να αποκομίσω ίδιον όφελος (όπως κατάληψη θέσης).
iii) Δεν υπήρξα ποτέ υποψήφιος σε Δημοτικό, Περιφερειακό ή άλλο ψηφοδέλτιο που δεν είχε την στήριξη της ΝΔ.
iv) Δεν στήριξα ποτέ υποψήφιο “αντάρτη” ο οποίος εναντιώθηκε στη ΝΔ.

Προφανώς φταίει το γεγονός ότι δεν έχω μάθει να ξύνω πόρτες όπως ο σκύλος, παρακαλώντας να μου ανοίξουν ή δεν έχω μάθει να κολακεύω τον κάθε σύμβουλο - υπεύθυνο. Να θυμάστε πως υπάρχουν πολλά άξια στελέχη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα κύριε Πρόεδρε, που περιμένουν και αξίζουν έστω ένα τηλεφώνημα. “Να τους σέβεστε καβάλα να σας σέβονται πεζό”
Με ευχαριστίες και σεβασμό προς όλους τους χιλιάδες εκείνους φίλους, που δήλωσαν και δηλώνουν την υποστήριξή τους και την αγάπη τους στο πρόσωπό μου, τόσο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και από άλλους χώρους οι οποίοι θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία για χάρη μου αλλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον να δεσμεύσω και με την βεβαιότητα πως στα δύσκολα θα με θυμηθείτε, σας επισημαίνω, πως αν δεν λειτουργήσουν τα αντικειμενικά αντανακλαστικά της παράταξης, αν αγνοεί η ΝΔ τα στελέχη της “θεμέλια”, φοβάμαι πως αυτό το αίσθημα αδικίας που πανελλαδικά προσωρινώς αποθηκεύεται, θα το βρούμε μπροστά μας ως Νέα Δημοκρατία, ειδικά στα δύσκολα χρόνια.
Με τιμή και ευχές για αυτοδυναμία, για μια επιτυχημένη και εθνικά ωφέλιμη θητεία ως αυριανός Πρωθυπουργός της Ελλάδος
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

10 σχόλια:

  1. Ο λαος δεν διαλεγει αυτους που θα ψηφισει.Ερχεται λιστα απο αθηνα.Δημοκρατεια λεγεται αυτο.Σε ολα τα κομματα πριν τωρα και στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΓΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Στάθη . Να τα λέμε και αυτά ; Υπήρξε κάποια υποψήφια, που υπαστήριξε αντάρτη σε παλαιότερο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια ή όχι ; Υπήρξε κάποιος υποψήφιος που φλέρταρε με το ΠΑΣΟΚ αρκετά χρόνια παλαιότερα ή όχι ; Δεν ξέρω ερωτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ολα τα κομματα και παντα, σχεδον τα ιδια γινόταν και θα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε κυριε Σαρηγιαννιδη, μεσα απο την αριστοτεχνικα γραμμενη επιστολη σας διαφαινεται η δικαιολογημενη πικρια σας, τοσο για τη μη επιλογη σας οσο και για το γεγονος οτι η ανακοινωση των υποψηφιων εγινε λιγο πριν τις εκλογες, οταν ειχατε ηδη κανει τον αγωνα σας. Πιστευω οτι η επιλογη πρεπει να ανακοινωνεται πολυ νωριτερα ωστε να κανονισει ο καθενας την πορεια του.
    Ομως δεν ειναι σωστο, προκειμενου να τονισετε τη δικη σας αξία, να προσπαθειτε να υποτιμησετε την αξια των αλλων υποψηφιων. Και γιατι αλλωστε καποιος που προσεφερε πολλα στο κομμα πρεπει να θεωρειται καλυτερος απο καποιον που, κατα γενικη ομολογια προσεφερε μέσα απο τη δουλεια του σε ολη την κοινωνια; και πώς προεξοφλειτε οτι εκεινος θα εγκαταλειψει την παραταξη στην πρωτη δυσκολια ενω εσεις οχι; Καλα κανετε λοιπον και διαμαρτυρεστε, αλλα ως ευγενικος ανθρωπος που ειστε οφειλετε να αναγνωριζετε την αξια των συνυποψηφιων σας, με του οποιους αλλωστε, ίσως καποια στιγμη κληθειτε να συνεργαστειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μητσοτακική Ν. Δ. Το κόμμα της αναξιοκρατίας και των ημετέρων. Αυτή τη φιλοσοφία πέρασε εδώ και χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη μετατρέποντας το κόμμα σε δικό της τσιφλίκι και πάντα προς το προσωπικό της συμφέρον. Υπομονή Στάθη! Η κακή παρένθεση θα τελειώσει γρήγορα. Οι ψηφοφόροι της Ν. Δ και γενικότερα ο ελληνικός λαός θα καταλάβουν γρήγορα το μεγάλο λάθος που διέπραξαν, για ακόμη μια φορά, με τη συγκεκριμένη οικογένεια. Και τότε θα έρθουν στο προσκήνιο αυτοί που πραγματικά αξίζουν με μπροστάρη φυσικά εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι αλλά κινείστε σε λάθος κατεύθυνση "Η κακή παρένθεση..." δεν θα τελειώσει γρήγορα (βλέπε τον ανιψιό του Κούλη, νέο Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να ψηφίσει ούτε τον εαυτό του διότι άργησε να φέρει τα δικαιώματά του από το Καρπενήσι και τον ψηφίσαν όλοι και βγήκε, αφού ήταν της "Αγίας" οικογένειας. Άρα "σόι πάει το Βασίλειο". Και στη συνέχεια πάντα θα υπάρχει κάποιος απόγονος, που θα τον λένε Παπαδρέου, Καραμαλή, κλπ. Άρα μια από τα ίδια. Η μόνη λύση θα ήταν αν τα κόμματα γίνονταν Ευρωπαϊκά με εκπροσώπους στην κάθε χώρα. Τότε ίσως κάποια στιγμή έμπαιναν τέτοια πολιτικά κριτήρια από τα Ευρωπαικά αυτά κόμματα (αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει πολιτικά τζάκια) που θα έδιναν τη δυνατότητα και στους "εκτός πολιτικών τζακιών" ικανούς να αναδειχθούν. Άλλη λύση μην περιμένετε, οι Έλληνες από μόνοι τους δεν θα φέρουν νέα πρόσωπα, δεν το έκαναν 200 χρόνια τώρα .

      Διαγραφή
  7. .....Μάλλον στον Μητσοτάκη είπαν πράγματα που ξέρουν λίγοι στην Βέροια για σένα.....από την άλλη είναι γνωστό πως η Βλαχογιάννη όλη την ώρα ενοχλούσε τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε τι σας φταινε οι γυναικες,πεστε στα ισα πιος απο τους τρεις δεν επρεπε να ειναι στο ψηφοδελτιο και πιος εφαγε την θεση του Σταθη με στοιχεια ομως οχι μα μαιμουνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ