«Αφιέρωμα στους Απόστολο και Κώστα Καλδάρα» γεμάτο Νάουσα στην ΕΡΤ

To Σάββατο βράδυ στις 22:00 στην EΡΤ1, θα πραγματοποιηθεί μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές. «Αφιέρωμα στους Απόστολο και Κώστα Καλδάρα». Δύο ανθρώπους με την πιο στενή σχέση αλλά με ξεχωριστούς δρόμους στο ελληνικό τραγούδι τιμά η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», το Σάββατο 15 Ιουνίου. Η εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, είναι αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα και στο γιό του Κώστα Καλδάρα. Γνωστές επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα, όπως «Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι», «Γυάλινος κόσμος», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», συναντούν το «Άγιο τσιπουράκι», το «Καθρέφτες και Όνειρα» και το «Ο Έρωτας που τόσο αργεί» του Κώστα Καλδάρα, σε μια βραδιά που σημαδεύουν οι αναμνήσεις και η φωνή και παρουσία της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Τραγούδια των δυο συνθετών ερμηνεύουν ακόμη μοναδικά, ο Απόστολος Ρίζος, η Μόρφω Τσαϊρέλη, η Μαίρη Δούτση, ο Θοδωρής Νικολάου και η Αλίκη Γιαννικοπούλου ενώ η έναρξη ανήκει στα θρυλικά πνευστά της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.

Μαζί μας, για να τιμήσουν τους δυο συνθέτες, ο γνωστός στο εξωτερικό, μουσικός και κλαρινίστας Σταύρος Παζαρέντσης, ο εκδότης του περιοδικού Μετρονόμος Θανάσης Συλιβός, ο δημοσιογράφος και μουσικοκριτικός Αντώνης Μποσκοϊτης, ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Ανδρέας Αντωνιάδης, ο φιλόλογος και συγγραφέας Ανδρέας Αναστασίου και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας Σταύρος Τσέλιος.

Στην παρέα μας επίσης αυτή την ξεχωριστή μουσική βραδιά, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάϊς, Γιάννης Κουκουράκης και Κοραλία Τσόγκα. Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 22.00, λέμε ναι στα τραγούδια, στην ΕΡΤ και στον Απόστολο και τον Κώστα Καλδάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ