Quantcast

http://picasion.com/

Στηρίζει τους εργαστηριακούς γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Όπως αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν
εξαγγελθεί από το κοινό μέτωπο των Ενώσεων Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και αρχίζουν από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, με τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τα τελευταία 7 χρόνια, οι Εργαστηριακοί Ιατροί υφίστανται περικοπές, υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και εκπτώσεων (rebate). Με αυτόν τον τρόπο οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ μετακυλίονται στον προϋπολογισμό των εργαστηρίων.
Αυτή η εφαρμοσμένη μνημονιακή πολιτική από το Υπουργείο Υγείας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία και λουκέτο τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.
Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ