Quantcast

http://picasion.com/

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Βέροια

Στη Βέροια βρίσκεται από χθες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμά του από το βράδυ της Κυριακής 5/5 που έφτασε στην πόλη μας ήταν γεμάτο με συναντήσεις, με εκπροσώπους συλλόγων και
φορέων που ασχολούνται με άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά και με πολλούς φίλους. Αυτοί εξάλλου ήταν που διοργάνωσαν την επίσκεψη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στη Βέροια, επιχειρώντας να την «αποχρωματίσουν» κομματικά, καθώς όπως αναφέρθηκε, υπάρχει κόσμος που δεν ανήκει στη ΝΔ αλλά θέλει να τον βοηθήσει, να τον ψηφίσει.
Το απόγευμα της Δευτέρας 6/5 παραχώρησε στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ συνέντευξη τύπου, συνοδευόμενος από τα στελέχη της ΝΔ και δυο εκ των φίλων του στην Ημαθία, Γιώργο Μηνά και Κώστα Ζιώγα, αναφερόμενος αρχικά στις εμπειρίες και εικόνες που αποκόμισε κατά τις επισκέψεις του και τις συναντήσεις του με τους φορείς και συλλόγους ΑμΕΑ. 
«Έχω δει και έχω μάθει πολλά πράγματα, για το πως λειτουργεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και το τι θα μπορέσω εγώ να προσφέρω από τη θέση μου, αν εκλεγώ. Μακάρι να είχαμε χρόνο να δούμε και άλλους συλλόγους και οργανισμούς που ασχολούνται και με ανθρώπους μη ΑμΕΑ. Γιατί όταν είσαι ανάπηρος, δεν είσαι μόνο ανάπηρος αλλά έχεις και άλλες ταυτότητες. Εγώ είμαι Ψυχίατρος, γιατρός, νέος, επιστήμονας. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι μόνο για την αναπηρία αλλά είναι και για την αναπηρία. Όταν είσαι ανάπηρος είσαι και πολίτης με φιλοδοξίες, όνειρα, ανασφάλειες και προβληματισμούς, ελπίδες και στόχους όπως όλοι», ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.
Στη συνέχεια, μετέβη στον πολυχώρο της Ελιάς, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία μπροστά στο πολυπληθές κοινό που έσπευσε να τον γνωρίσει. Την εκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Ζιώγας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας με τη ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά, ενώ τον χαιρετισμό του βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου μετέφερε ο συνεργάτης του Γιώργος Σούρλας.
Λίγα λόγια για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε και ο Γιώργος Μηνάς, δίνοντας το λόγο στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, ο οποίος πριν ξεκινήσει την ομιλία του, θέλησε να συστήσει στο κοινό τους τέσσερις ανθρώπους που στέκονται δίπλα του όλο το 24ωρο, τους γονείς του, Παναγιώτη και Μιρέλλα και τους δυο στενούς του συνεργάτες, Σωτήρη και Φωτεινή, συγκινώντας τόσο τους ίδιους όσο και τον κόσμο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, στην επίσκεψή του το πρωί στη Βεργίνα και τους Βασιλικούς Τάφους, διαβεβαιώνοντας πως αν του δοθεί η ευκαιρία να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, θα βοηθήσει όσο μπορεί για την αποκατάσταση της αδικίας, όπως χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκτενέστερη αναφορά έκανε στις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα, τη διασκέδαση, την εκπαίδευση, την εργασία, μίλησε για την εφαρμογή της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και την έννοια του προσωπικού βοηθού, ενώ διαβεβαίωσε πως θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα εμπόδια που η Ελλάδα βάζει στα άτομα με αναπηρία, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του κόσμου, να του δώσει την ευκαιρία να παλέψει. «Θέλω να δείξω ότι έχω θέληση και ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά, γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο και θέλω να δω την αλλαγή. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω κάνει με πείσμα. Και με βάση το στόχο μου, πορεύομαι. Και αυτή τη φορά, ξέρω που είναι ο στόχος, θέλω και μπορώ να κάνω τη διαδρομή», είπε κλείνοντας, δεχόμενος θερμό χειροκρότημα. Δείτε φωτογραφίες:



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ