Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ράγισε» το Ηρώδειο με τα αδέλφια Τσαχουρίδη

Εκδήλωση για την 10οη επέτειο της Γενοκτονίας - Συγκλονιστική λήξη με Σέρρα
Μια μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου στο Ηρώδειο, η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και προς τιμήν των 353.000 θυμάτων. Στην εκδήλωση με τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», πήραν μέρος πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη, Χρήστος Καλιοντζίδης και η χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις». Την εκδήλωση παρουσίασε η Πόπη Τσαπανίδου και αφηγητής ήταν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Στο κατάμεστο θέατρο, χιλιάδες θεατές που κατάφεραν να βρουν ένα από τα ανάρπαστα εισιτήρια, έζησαν μοναδικές στιγμές, με τη λήξη της γεμάτης συναίσθημα εκδήλωσης, με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη στη λύρα και τους πυρριχιστές χορευτές να τραντάζουν τις πλάκες του Ηρωδείου, να επιβεβαιώνει ότι τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν θα ξεχαστούν όσο οι Πόντιοι είναι ενωμένοι (Δείτε παρακάτω το βίντεο).

«Τα μάτια μου έτρεχαν συνεχώς»
Για την εκδήλωση μίλησαν στο pontos-news.gr οι καλλιτέχνες Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, περιγράφοντας τα συναισθήματά τους επάνω στη σκηνή, δίνοντας το δικό τους μήνυμα. «Θα πρέπει να σας ότι ως Ματθαίος Τσαχουρίδης δυσκολεύτηκα πολύ να περπατήσω στη σκηνή κατά τη διάρκεια της έναρξης. Τα μάτια μου έτρεχαν συνεχώς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της υπερπαραγωγής που έγινε για να τιμήσουμε τα αθώα θύματα, τους αδικοχαμένους νεκρούς μας.» δήλωσε ο Μακούλης Τσαχουρίδης που καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης είπε πως «η 19η Μαΐου βαραίνει τη σκιά μας και νιώθω -όπως είπε και ο αδερφός μου- τη γούλαμ να γομούται, γιατί πραγματικά αυτό που ζήσαμε πάνω στη σκηνή δεν το έχουμε ξανανιώσει. Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές. Το μήνυμα είναι ποτέ πια ξανά Γενοκτονία».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της λήξης με το χορό Σέρρα και φωτογραφίες:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ