Quantcast

http://picasion.com/

Συνάντηση Μαρκούλη με φιλοζωικές οργανώσεις για το πρόβλημα των αδέσποτων

Συνάντηση με φιλοζωικές οργανώσεις του δήμου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης, με αντικείμενο, φυσικά, την υφιστάμενη ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση του φαινομενικά άλυτου προβλήματος των αδέσποτων. Από τις φιλοζωικές οργανώσεις τέθηκαν τα εξής ζητήματα: Η
πρόσβαση στους χώρους του κυνοκομείου και του καταφυγίου, ο έλεγχος της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζομένων, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός της εγκατάλειψής τους, η τήρηση βιβλίων εισερχομένων-εξερχομένων σκύλων στο κυνοκομείο, η ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου, η ενίσχυση της φιλοζωικής παιδείας, η γνωστοποίηση στους δημότες του κόστους λειτουργίας του κυνοκομείου, η λήψη μέριμνας για την άδεια (διάρκειας ενός μήνα) που θα λάβει το επόμενο διάστημα ο κτηνίατρος προκειμένου να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των ήδη συσσωρευμένων προβλημάτων κ.α. 

Στη συνάντηση με τον Αντώνη Μαρκούλη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας Ζ.Ω.Η. και του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας. Ο Αντώνης Μαρκούλης διαβεβαίωσε ότι η δική του Δημοτική Αρχή θα δώσει άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων εφαρμόζοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που άλλωστε αναγράφεται και στο αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη».


5 σχόλια:

  1. Και αυτό το πρόβλημα θα το λύση ο Μαρκούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οπωσδήποτε... Όταν θα συνεχισθούν τα δαγκώματα και οι επιθέσεις, πάλι θα πάρει το μέρος του ολιγάριθμου αλλά, παραδόξως, πανίσχυρου λόμπυ...

      Διαγραφή
  2. Σοβαρευτείτε, οι άμεσες λύσεις μέσα από αυτή τη νομοθεσία δεν είναι εφικτές. Μόνο με αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας μπορεί να βρεθούν λύσεις και αυτό προσπαθούν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Εκτός και αν συναινούσαν τα διάφορα σχετικά σωματεία σε άμεσες και ασφαλείς λύσεις για τα άμοιρα ζώα και τους δυστυχείς ανθρώπους,(κάτι που μέχρι τώρα δεν φαίνεται). Διαβάστε και κάτι πάρα πάνω από τα κουτσομπολιά στο διαδίκτυο. Έγινε και διαβούλευση για το νέο Νόμο, υπάρχει πρόβλημα σε όλη τη χώρα. ο υπάρχων νόμος ήρθε προτεινώμενος από την ΕΕ και φτιάχτηκε για πολίτες με άλλη ζωοφυλική κουλτούρα και για κράτη με άλλες σχετικές υποδομές και οικονομικές δυνατότητες, χρειάζεται προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ειδικά όταν κάποιοι "περιμένουν στη γωνία" για να σε κυνηγήσουν. Όποιοι υπόσχονται μαγικές και άμεσες λύσεις ή ψεύδονται ή δεν ξέρουν το θέμα. Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Προσοχή λοιπόν σε αυτά που λέμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα μη δοθεί λυση . Μια απο τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ