Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Ημαθία στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Δημήτρης Ιτούδης για δεύτερη φορά στην καριέρα του κατέκτησε την Euroleague
Σε έναν θεαματικό τελικό που θα μείνει για πολλά χρόνια στη μνήμη των φιλάθλων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη επικράτησε 91-83 της Εφές στη Βιτόρια και επιστρέφει στο θρόνο της στην
Euroleague μετά από 3 χρόνια! Ο γνωστός προπονητής μπάσκετ με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια, σήκωσε περήφανος την ευρωπαϊκή κούπα και έστειλε στον έβδομο ουρανό τους Ρώσους. Με πολλή σαμπάνια, μπουγέλα, χορό και τραγούδι ο Δημήτρης Ιτούδης μαζί με τους παίκτες του, πανηγύρισαν τη μεγάλη τους επιτυχία. Μαζί του στη φωτογραφία και ο γνωστός Βεροιώτης επιχειρηματίας Στέφανος Γιτόπουλος.

Το ρεκόρ του Ιτούδη


Ο τελικός της Βιτόρια άφησε πίσω του ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έφτασε τους δύο τίτλους στην Ευρωλίγκα και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Ο 48χρονος τεχνικός είχε πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο στη διοργάνωση το 2016, ενώ το έχει σηκώσει 5 ακόμα φορές ως βοηθός του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο δεύτερος Έλληνας κόουτς που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα (2013). Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται φυσικά ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετράει 9 τρόπαια!
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάιλ Χάινς μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών, που έχει σηκώσει τουλάχιστον 4 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο (2012, 2013, 2016, 2019). Αξιοπρόσεκτο πως ο 32χρονος σέντερ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά τη μοντέρνα έκδοση της Ευρωλίγκας από δύο φορές με δύο διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Τα κλάματα μετά τη νίκη

Ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν η αντίδραση του προέδρου της ρωσικής ομάδας μετά το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών. Ο Αντρέι Βατούτιν έσπευσε έσπευσε να αγκαλιάσει τον Έλληνα τεχνικό και ενώ έκλαιγαν και οι δύο του φώναξε «με έκανες περήφανο, όπως μου είχες υποσχεθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ