Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκαθίσταται η επικίνδυνη στέγη του Αγίου Στεφάνου στην αυλή του 1ου Δημοτικού

Ένα αίτημα 3 ετών
Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργασίες αποκατάστασης της κεραμοσκεπής του Ι.Ν. του Αγ. Στεφάνου Βέροιας, του βυζαντινού ναού που γειτνιάζει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Σύμφωνα με το «ιστορικό» της υπόθεσης, από το Μάιο του
2016, διαπιστώθηκε ότι η κεραμοσκεπή ναού παρουσιάζει πρόβλημα σταθερότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών που κινούνται και παίζουν στην αυλή του σχολείου. 

Το θέμα αναφέρθηκε στους τρεις «εμπλεκόμενους» φορείς, Δήμο, Μητρόπολη και Αρχαιολογία, ώσπου... κατέφυγε, το Νοέμβριο του 2017 σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με τον Δήμο να προτείνει -εφόσον δεν επισκευαστεί η σκεπή- την τοποθέτηση προστατευτικού διχτυού, την Αρχαιολογία να αντιπροτείνει τη φύτευση δέντρων που θα λειτουργήσουν ως φράχτης και το θέμα να μένει άλυτο, με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να ζητάει επιτακτικά επί 3 χρόνια να λυθεί το ζήτημα, με την άμεση επισκευή της στέγης, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τελικά, το μεσημέρι της Τρίτης 7/5, το αίτημά τους βρήκε ανταπόκριση και μπήκε συνεργείο προκειμένου να επισκευάσει την κεραμοσκεπή του Αγίου Στεφάνου. Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου η αποκατάσταση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να «απελευθερωθεί» η μπροστινή αυλή, που προς το παρόν έχει αποκλειστεί με προστατευτικά κιγκλιδώματα, για λόγους ασφαλείας.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ