Quantcast

http://picasion.com/

Με... «έμφυλη» ατζέντα και θέματα ισότητας η Χρυσοβελώνη στη Βέροια

Διευκρινίσεις και κατ' ιδίαν ενημέρωση που αφορά στο νομοσχέδιο για την ισότητα και τις έμφυλες διακρίσεις, δίνει με την παρουσία της στη Βέροια, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Σε μία επίσκεψη που μάλλον χαρακτηρίζεται ως αιφνιδιαστική,
η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε αρχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη, τον οποίο και ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που αφορά στην ισότητα και τις έμφυλες διακρίσεις. Συγκεκριμένα η Υφυπουργός Εσωτερικών μίλησε για εισαγωγή της ισότητας και των πολιτικών ισότητας σε όλους του τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου αλλά και για την πολύ μεγάλη τομή και στο κομμάτι της Αυτοδιοίκησης του Α΄ και Β΄βαθμού.
«Γίνονται υποχρεωτικές πλέον οι Επιτροπές Ισότητας και μέσω αυτών θα στηρίζονται και τα συμβουλευτικά κέντρα και οι δομές φιλοξενίας που ήδη υπάρχουν, αλλά στόχευσή μας είναι να γίνουν ακόμη περισσότερα. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτά θα αποτελούν προνοιακά ιδρύματα και θα χρηματοδοτούνται από το κράτος» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.



Συμμετοχή γυναικών στην αυτοδιοίκηση

Η Υφυπουργός Εσωτερικών εξάλλου επισήμανε: «Υπογράψαμε δύο σύμφωνα πρόθεσης συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και MP, έτσι ώστε να οριοθετήσουμε το πώς θα λειτουργούν οι επιτροπές ισότητας και οι δομές οι οποίες θα υπάρχουν και λέμε πρόθεση συνεργασίας, διότι αυτά θα υλοποιηθούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Παράλληλα όμως και για να καταδείξω το πόσο μεγάλη σημασία δίνει αυτή η κυβέρνηση στο να υπάρχει μία ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, θα ξεκινήσει μία καμπάνια από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να προτρέψει γυναίκες, να συμμετάσχουν και να στελεχώσουν πρώτα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στις Ευρωεκλογές και μετά τον Οκτώβρη στις Εθνικές εκλογές γιατί θεωρώ ότι οι γυναίκες, όχι απλώς να μετέχουν στα Κοινά αλλά να είναι και πάρα πολύ αποτελεσματικές. Επίσης η καμπάνια θα έχει και μία άλλη όψη, ένα δεύτερο κομμάτι να προτρέπουμε τον κόσμο και τις γυναίκες να ψηφίζουν οι γυναίκες. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό» κατέληξε.

Το πρόγραμμά της Υφυπουργού, Μαρίνας Χρυσοβελώνη περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Βέροιας, τους υπεύθυνους του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης και τον Δήμαρχο της πόλης, Κώστα Βοργιαζίδη. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί σε σύσκεψη με αιρετές, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, προέδρους συλλόγων και μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Υφυπουργό συνοδεύουν Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.








1 σχόλιο:

  1. Ρε Σάκη .... " Εκεί που κρεμούσαμε τάγματα τώρα κρεμάμε τις κολοκύθες "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ