Quantcast

http://picasion.com/

Χαλάζι «σφυροκόπησε» την Ημαθία - Μεγάλες καταστροφές σε ροδάκινα και νεκταρίνια

Τι είπε στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Α.Σ. Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης
Νέο χτύπημα για τους παραγωγούς της Ημαθίας ήρθε τις τελευταίες ημέρες από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή μας, με αποκορύφωμα τη σφοδρή χαλαζόπτωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, καταστρέφοντας μεγάλες εκτάσεις σε ροδάκινα και τις πρώιμες ποικιλίες σε νεκταρίνια και βερίκοκα. Μιλώντας στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, χαρακτήρισε «χιόνι» το χαλάζι που είδε με τα μάτια του να σκεπάζει πριν από λίγη ώρα τα χωράφια στην περιοχή της Μελίκης. Όπως μας ανέφερε, μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για τεράστιες καταστροφές στην περιοχή της Μελίκης, του Κοπανού και της Ραψωμανίκης, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στις πρώιμες ποικιλίες νεκταρινιών και βερίκοκων.

«Αυτό που είδα με τα μάτια μου ήταν "χιόνι". Το χαλάζι χτύπησε τα πρώιμα νεκταρίνια και τα σακάτεψε. Οι γεωπόνοι έπρεπε να είναι στα χωράφια από χθες, αλλά από Δευτέρα οπωσδήποτε πρέπει να μπουν στα χωράφια να δουν τις ζημιές», τόνισε, ενώ όπως μας ανέφερε, πραγματοποιώντας χθες μια πρώτη αυτοψία σε χωράφια της Ημαθίας μαζί με τον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να δουν την έκταση και το μέγεθος της νέας καταστροφής που υπέστησαν οι παραγωγοί, προσπάθησαν να «πιέσουν» τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση εκτίμηση της ζημιάς. Δείτε φωτογραφίες:







1 σχόλιο:

  1. Ρε συνάδελφοι ροδακινοπαραγωγοι δεν είναι δυνατόν ο Θεός να βρέχει και να ρίχνει Χαλάζι οπότε θέλει και όπου θέλει. Καιρός είναι να δημιουργηθεί μια Επιτροπή ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αναλάβει και αυτό το Προεδρείο. Και να βάλει κάποιο Ιδικόν Σύμβουλο από το τότε υπουργείο του Βαγγέλη. Που να μιλάει και να Συμβουλεύει το Θεό πότε και που να βρέχει και να μην πέφτει χαλάζι ποτέ. Και αφού το Καταφέρετε και αυτό διλαδη μια επιτροπή που να συνομιλεί και να Συμβουλεύει τον Θεό για όλες τις θεομηνίες τότε να αποφασίσουμε όλοι οι ροδακινοπαραγωγοι από τα 025 λεπτά το κιλό που θα μας πλιρωνετε εσείς οι Βιομήχανοι τα 05 λεπτά να τα δίνουμε για αυτή την μεγάλη δουλειά που θα κάνετε. Αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποφέρουμε από την ξαφνικη χαλαζόπτωση. Και το κυριότερο για την μεγάλη βροχοπτωση του Ιουνίου και του Ιουλίου. Έτσι δεν θα παρακαλάμε το Συριζα να μας αποζημίωσει με τα Τιμινοι τους. Γιατί όπως το βλέπουμε ούτε και φέτος έγινε τροποποίηση του καταστατικού του ΕΛΓΑ.άρα πάλι θα βγαίνουμε στο κόμβο της Κουλουρας και θα διεκδικούμε .άρα όλες τις καλοσυνες θα τις χρωστάμε στην Μεγάλη Εταιρεία και στους αγροτικους Συμβουλατορες προς το ΘΕΌ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ