Quantcast

http://picasion.com/

Στην «τριάδα» του επιτελείου Οικονομικών της ΝΔ ο Βεσυρόπουλος

Στην «τριάδα» του επιτελείου Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχει ο δικός μας βουλευτής, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα είναι στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση της Νέας
Δημοκρατίας, έχει τη «σφραγίδα» του βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα (δείτε εδώ) το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ, οριζόντια, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια: Ο φόρος που θα πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι κατά 20% μειωμένος το 2020 και κατά 10% επιπλέον το 2021. Το δημοσιονομικό κόστος για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της περικοπής είναι περίπου 600 εκατ. ευρώ, καθώς η μείωση αφορά και τον κύριο και τον συμπληρωματικό φόρο.

2. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, ώστε ο συντελεστής από το 28% που είναι το 2019 να φτάσει στο 20% το 2021.

3. Μείωση σε 5% από 10% του φορολογικού συντελεστή με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα. Eτσι, σε συνδυασμό με τη μείωση του φόρου, ο πραγματικός συντελεστής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί στο 24%.

4. Μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήμερα.

5. Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει άμεση ανάμειξη στην κατάρτιση του νομοσχεδίου, στην οποία εμπλέκονται ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στο παρελθόν μεταξύ άλλων έχει εργαστεί και στον ΟΟΣΑ και έχει διατελέσει προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η μείωση φόρων και η δημιουργία ενός απλού και σταθερού φορολογικού πλαισίου είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του κ. Μητσοτάκη για την ανάταξη του κλίματος και την επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν και σε νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος του είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα από την ανάπτυξη και όχι μέσα από τη λιτότητα και έτσι να βελτιώνει και τη βιωσιμότητα του χρέους. Αν αυτό γίνει εφικτό, επόμενος στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευση, πάνω σε αυτή τη βάση, των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ανάμεσα στα τρία πρώτα νομοθετήματα που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος είναι μία από τις βασικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα τονώσει την ανάπτυξη στη χώρα.

Παράλληλα, πεποίθησή του είναι ότι η μείωση της φορολογίας θα βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση, καθώς θα περιορίσει σημαντικά τα κίνητρα για φοροδιαφυγή. «Δημιουργούμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο απλό, το οποίο επιδιώκουμε να είναι σταθερό», τονίζει στα «Π» στέλεχος της Ν.Δ. που συμμετέχει στη διαδικασία σύνταξης του σχεδίου νόμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάνει λόγο για «δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετία». Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται υπό κατάρτιση στο «στρατηγείο» της οδού Πειραιώς εδώ και αρκετό διάστημα και το οριστικό του περιεχόμενο θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων και από τον χρόνο των εκλογών.

Αν, για παράδειγμα, η εκλογική αναμέτρηση διεξαχθεί στο απώτατο συνταγματικό όριο, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2020 θα έχει αναγκαστικά ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις αρχές Νοεμβρίου και τα χρονικά περιθώρια για να καταθέσει προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και να ενσωματώσει τις αλλαγές αυτές μετά στον Προϋπολογισμό θα είναι ασφυκτικά.

Αν, ωστόσο, οι εκλογές γίνουν νωρίτερα, η Ν.Δ. εκτιμά ότι θα έχει το χρονικό περιθώριο να περάσει τις αλλαγές στη φορολογία και να καταρτίσει στη συνέχεια το σχέδιο του Προϋπολογισμού.








Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 6/4/2019 

3 σχόλια:

  1. Ας μα παρουσιάσει πρώτα το έργο και την αποτελεσματικοτητα του ως ελ εγκτης στην ΔΟΥ Βεροιας σχετικά με την φοροδιαφυγή και την πάταξη της και στην συνέχεια ας ράψει κουστούμι ως δελφίνος για μια θέση στο Υπουργείο Οικονομικών εάν και εφ,όσον γίνουν Κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό γιατί μας το γράψατε ; Για να πούμε ότι είναι κοντά στον Κούλη και να τον ψηφίσουμε ; Ή να ησιχάσουμε ότι θα τα στρώσει όλα φορολογικά ; Για να ξέρουμε τι να κάνουμε.
    (Όταν βγαινετε κατά την Ευρώπη, μη φωτογραφίζεστε μόνο και ψωνίζετε στα ακριβά μαγαζιά. Κοιτάξτε πως κάνουν προεκλογικούς αγώνες και πως συμπεριφέρονται, μπας και αλλάξετε προς το καλύτερο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τα αγροτικα θα ασχοληθει κανεις επιτελους ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ