Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σύντομο σχόλιο για τη χυδαιότητα

Του Δημήτριου Μουρτζίλα*
Αφορμή για το σχόλιο αυτό αποτέλεσε η χυδαία επίθεση του υπουργού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π. Πολάκη προς τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Κατά τη γνώμη μου, το να δέχεται κάποιος επίθεση από ανθρώπους σαν τον Πολάκη
αποτελεί από μόνο του παράσημο. Πόσο μάλλον όταν η επίθεση έχει ως στόχο την αναπηρία ενός ατόμου και το πώς η κοινωνία την αντιμετωπίζει. Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι ο Πολάκης, και ο κάθε Πολάκης, που “ζέχνει” ολοκληρωτισμό και αυθαιρεσία, αλλά ο Τσίπρας - ο οποίος χρησιμοποιεί τον Πολάκη για να εκφράσει την απαξίωσή του προς τη δημοκρατία, τη διάκριση των εξουσιών, και το σεβασμό της ατομικής ελευθερίας.

Η απάντησή μας στους Πολάκηδες θα δοθεί στην κάλπη. Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Θα τον στηρίξουμε γιατί ενσαρκώνει τη θέληση για ζωή, για δημιουργία, για αριστεία, και για προσφορά. Γιατί θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή όλων όσων έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον εμπόδια. Αλλά και γιατί η παρουσία του στην Ευρωβουλή θα είναι μια διαρκής υπενθύμιση προς τους Πολάκηδες πως η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει ποτέ στις ολοκληρωτικές και ισοπεδωτικές φαντασιώσεις τους να πραγματοποιηθούν.


* Ο Δημήτριος Μουρτζίλας είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής, και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΟ.Δ.Ε. Νομού Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ