Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάξτε ζουμερό νηστίσιμο Ριζότο Θαλασσινών

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Ριζότο θαλασσινών. Από τα πιάτα «βασιλιάδες» της Σαρακοστής. Ένα υπέροχο, ζουμερό και χορταστικό ριζότο, με τέλεια γεύση και όλες τις υπέροχες μυρωδιές της θάλασσας. Ο Σεφ του Βεροιώτη Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα τέλειο ριζότο θαλασσινών. Δείτε τη συνταγή:

Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε πολύ καλά με σύρμα ή βουρτσάκι. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κεφάλια τους. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα.


Σοτάρουμε με ελαιόλαδο (σε μια φαρδιά κατσαρόλα) τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το ρύζι και μόλις γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζωμό από τις γαρίδες και ρίχνουμε τον κρόκο, τις γαρίδες, τα καλαμάρια, το χταπόδι και τη σουπιά και τα βράζουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό αν χρειαστεί.

Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο κρασί για ελάχιστα λεπτά(όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τα μύδια στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά:

2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 καρότα
2 σκ. σκόρδο
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
8 γαρίδες
1 καλαμάρι
1 σουπιά
10 μύδια (με κέλυφος)
λίγο λευκό κρασί για το άχνισμα
1 μικρό χταπόδι
3 φλ. ρύζι (κατά προτίμηση αρμπόριο)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα στίγματα κρόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ