Quantcast

http://picasion.com/

ΠΑΟΚ, ο νέος βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου

34 ολόκληρα χρόνια. Την τελευταία φορά που συνέβη, πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή. Η ιστορία έγραφε «ΠΑΟΚ, πρωταθλητής Ελλάδος 1985» και ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί τότε πως θα χρειαζόταν να περάσουν 12.361 μέρες για να
έρθει ξανά αυτή η στιγμή. Ημέρες δύσκολες, ημέρες υπομονής, χρόνια αναμονής. Όσο ο χρόνος μεγάλωνε, η φλόγα φούντωνε και η επιθυμία γινόταν κάψα… Ο σύλλογος πέρασε μυριάδες τρικυμίες, με τις διάφορες διοικήσεις που ανέλαβαν το τιμόνι του (Βουλινός, Μπατατούδης, Γούμενος κ.α.) να τον πληγώνουν ανεπανόρθωτα.
Μέχρι που... Μέχρι που μεγαλομέτοχος του συλλόγου έγινε ο Ιβάν Σαββίδης και, αυτομάτως, ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο. Μετά από μια «αναγνωριστική» διετία, ο Δικέφαλος άρχισε ν' ανεβαίνει δυο-δυο τα ποδοσφαιρικά σκαλιά, και μεταμορφώθηκε από εν δυνάμει πρωταθλητής σε άμεσο ανταγωνιστή κι από σήμερα σε αδιαμφισβήτητο κάτοχο του θρόνου.



Η ξηρασία έλαβε τέλος! Το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στον Λεβαδειακό, φέρνει ξανά τον ΠΑΟΚ στο Νο 1 ολόκληρης της Ελλάδας. Μάλιστα το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντικό, καθώς ο ΠΑΟΚ κατακτά όπως όλα δείχνουν αήττητος το πρωτάθλημα, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία ακόμα φορά στα μέρη μας (Παναθηναϊκός, 1963-1964). Πέραν τούτου, όμως, αυτή η κατάκτηση του τίτλου είναι ξεχωριστής σημασίας και για έναν άλλο λόγο: μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, φέτος ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να γευτεί το νέκταρ του απόλυτου θριάμβου. Δύο σεζόν, δύο διαφορετικοί πρωταθλητές- κάτι το οποίο είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής κανονικότητας στην Ευρώπη, ωστόσο σε μας αποτελούσε σχεδόν παρανοϊκή σκέψη και σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 



Είναι η κορυφαία στιγμή δικαίωσης για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, τον υγιή συναγωνισμό. Επιτέλους, το ποδόσφαιρο είναι ξανά για όλους. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά. Μετά από δεκαετίες έχουμε τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές την τελευταία τριετία… Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, η σημερινή μέρα συνιστά σφιχταγκάλιασμα με την Ιστορία. Τα 34 χρόνια αναμονής λαμβάνουν τέλος και η Θεσσαλονίκη «καίγεται» με φωτιές ασπρόμαυρης απόχρωσης.



Εκείνο που μέχρι πριν μια σκάρτη τριετία έμοιαζε γι' αυτούς με ευσεβή πόθο, έναν ιδιόμορφο “Careless Whisper” ειπωμένο από τα χείλη ανθρώπων που έχουν προλάβει τις βάτες και την περμανάντ, σήμερα μεταμορφώνεται σε ατέρμονη κραυγή που ακούγεται από άκρη σ' άκρη στην Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν φίλοι του Δικεφάλου:


ΠΑΟΚ, ο νέος βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου!

















6 σχόλια:

  1. τα 36 τοσα χρονια... ειναι πολυ φυσιολογικο διαστημα εαν δουμε 1) τα χαλια του ελληνικου ποδοσφαιρου. 2) τα αγωνιστικα και διοικητικά χαλια του παοκ ολων αυτων των χρονων, πλην ελάχιστον περιπτώσεων.
    ακομα και στην πρωτη -πρωτη προσπαθεια που εκανε ο ιβαν να αναλαβει τον παοκ οι πρωτοι που αντιδρούσαν ηταν οι παοκτζηδες!!! τωρα τον εχουν για θεο!!!
    παλι καλα. κατι ισως αρχιζει να αλλαζει στο μαυρο ελληνικο ποδοσφαιρο. θα φανει τα επομενα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποδόσφαιρο ως άθλημα χρησιμοποιείται για την χειραγώγηση της μάζας και της ψυχολογίας αυτής. Το Έθνος μας και κυρίως η Μακεδονία μας υπέστη ξεπουλιέται καθημερινά. Πιστεύω το πρωτάθλημα "δόθηκε" στη βόρεια Ελλάδα φέτος ως αντίβαρο της ψυχολογίας της παραπάνω προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη ειναι η καταντια μας σαν λαος!! Πηρε ο παοκ το πρωταθλημα και τα α........δια μας κουνιουντε!! Αν δειχναμε 5% αυτο το ζηλο που εδειξε χθες αυτος ο κοσμος και μαζευομασταν ετσι για τα μνημονια για του λαθρομεταναστες που μας γεμισαν και σε λιγο θα μας καρφωνουν στα ορθια δεν θα φταναμε ποτε εδω που φτασαμε!!! Λυπαμε για τη καταντια που φτασαμε σαν λαος!!! Οχι ραγιαδες αλλα ποιο ζωα απο τα ζωα!!! Μια σοφεστατη παροιμια λεει:(τετοια στανη τετοιο τυρι βγαζει) αυτο μας καταντησαν!! Μπραβο μας ρε ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο ''φτηνή'' δεν είναι η ανταλλαγή του Ονόματος και της Αξιοπρέπειας της Μακεδονίας για ένα πρωτάθλημα; Απλώς ρωτάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο, είναι όμως ΚΑΤΙ. Κάτι πρωτάθλημα, κάτι "ξεχασμένο" επίδομα ή αναδρομικά, κάτι μια υπόσχεση για καλό στο μέλλον και με άλλα κάτι μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους στα "γκοΐμ".

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ