Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μην πυροβολείτε τους υποψήφιους

Του Γιώργου Σ. Χατζηγεωργίου
Χρονιά εκλογών φέτος και η πληθώρα των υποψηφίων βοηθά να πάρει τα πάνω της η, σε άνθηση τα χρόνια της κρίσης, αντιπολιτική ρητορεία. Μια καλή κουβέντα δεν θ’ ακούσεις στις παρέες, ακόμα και για υποψήφιους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά

σε εκλογές και ως εκ τούτου θα ήταν λογικό να μην υπάρχει κάτι να τους προσάψεις. Κανείς δεν ξεφεύγει όμως από την απαξία της πολιτικής διαδικασίας και την καχυποψία που αυτή φέρνει. Το λιγότερο που θα ακούσεις είναι πως κάθε υποψήφιος έχει κάποιον ιδιοτελή σκοπό για να μπαίνει σε όλη αυτή τη φασαρία. Κάποιον να βολέψει, να προωθήσει τη δουλειά του και όχι πάντα με διαφανείς τρόπους, να μεσολαβήσει σε κάποιο διορισμό, κλπ κλπ κλπ. Κατανοώ πως αυτό το φαινόμενο δεν προέκυψε ξαφνικά σε μια μέρα και πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας ευθύνεται απολύτως για αυτήν την κατάσταση, αλλά ας δούμε κάπως πιο ψύχραιμα τα πράγματα.

Οι άνθρωποι είμαστε αγελαία νοήμονα ζώα. Συγκροτούμε τη ζωή μας σε ομάδες, πράγμα που σημαίνει πως χρειαζόμαστε διοίκηση. Προϊόντος του χρόνου καταφέραμε η διοίκηση να ασκείται, όχι από αυτόν που μπόρεσε να ξεκοιλιάσει τον προηγούμενο, αλλά από εκείνον που, με ελεύθερη κατά το δυνατόν βούληση, επιλέξαμε. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να το κάνουμε, απλά είναι ο καλύτερος τρόπος που ανακαλύψαμε στην μέχρι τώρα παρουσία μας στον πλανήτη.


Τους ανθρώπους αυτούς, που πλέον τους επιλέγουμε για να μας διοικήσουν, τους χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε κάποιους! Ει δυνατόν τους καλύτερους. Η καθολική απαξία με την οποία μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει πλέον τους υποψηφίους, δεν βοηθά στο να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να επιλέξουμε δηλαδή τους καλύτερους.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια απαιτητική υπόθεση σε προσωπικό χρόνο και ενέργεια. Έντιμοι και ικανοί πολίτες αποθαρρύνονται να συμμετέχουν, γνωρίζοντας πως έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το τσουνάμι καχυποψίας. Έτσι καταλήγουμε σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφήνοντας περισσότερο χώρο στα λαμόγια και στους επαγγελματίες της πολιτικής.

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, σε κάθε πόλη θα λάβουν μέρος ως υποψήφιοι εκατοντάδες πολίτες. Άνθρωποι της διπλανής μας κυριολεκτικά πόρτας. Δεν είναι όλοι ιδιοτελείς, εκτός αν ιδιοτέλεια είναι και η χαρά της αναγνώρισης από τους συμπολίτες σου. Όλοι έχουμε μέσα μας την έμφυτη πεποίθηση ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Μερικοί αποφασίζουν να προσπαθήσουν. Ευθύνη δική μας, ευθύνη των ψηφοφόρων, είναι να διαλέξουμε εκείνους που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Μην πυροβολείτε τους υποψήφιους. Μην αποθαρρύνετε τη συμμετοχή.


2 σχόλια:

  1. Ο καλύτερος τρόπος να επιλεγεί η διοίκηση δεν είναι οι εκλογές. Αν ήταν έτσι οι στρατηγοί θα εκλέγονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μεγα προβλημα του κρατους μας ηταν παντα η διοίκησή του και φυσικα τα προσωπα που το διοικουν.
    εχουν δημιουργησει ενα τερας γραφειοκρατίας ΑΝΙΚΗΤΟ. Αλλα ειμαστε και ενας λαος που δυσκολα διοικείται. ειδικα οταν καταλαβει οτι οι κρατουντες ειναι ανάξιοι ή κοιταζουν πρωτα το ίδιον συμφέρον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ