Τα παιδιά δίνουν το παράδειγμα - Καθάρισαν το πάρκο στην Πιερίων

Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης
Την Τετάρτη 3 Απριλίου, με σύνθημα «ΦροντίΖουμε μαζί το Πάρκο» μικροί και μεγάλοι, μαθητές, εθελοντές και προσωπικό βρέθηκαν όλοι μαζί στο πάρκο, στην συμβολή των οδών Πιερίων και Σωτ. Πέτρουλα, μ' ένα κοινό στόχο να το καθαρίσουν και να το
ομορφύνουν. Η δράση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για το Παιδί, το 1o ΕΠΑΛ και το 1o Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019 του προγράμματος «Let’s Do it Greece-Νοιάζομαι και Δρω».
Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών, χωρίστηκαν σε ομάδες και η καθεμία ανέλαβε μία εργασία όπως η καθαριότητα του πάρκου, το ξεχορτάριασμα, η αντικατάσταση της ξυλείας από τα παγκάκια, το σκάψιμο, η φύτευση νέων φυτών και το πότισμά τους. 


Τα μεγαλύτερα παιδιά, οι μαθητές του τμήματος γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ, καθοδήγησαν με τις γνώσεις τους τα μικρότερα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ολοκλήρωσαν το έργο τους. 

Κατά την διάρκεια των εργασιών τους επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, με τον οποίο αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την βελτίωση του πάρκου. 

Τέλος με την ολοκλήρωση των εργασιών και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, υποσχέθηκαν να συνεχίσουμε την φροντίδα του πάρκου, αλλά και την συνεργασία τους για παρόμοιες μελλοντικές δράσεις.

1 σχόλιο:

  1. Ο αντιδημαρχος να κανει κατι για το παρκο στη πιεριων πισω απο την alpha bank στην ανηφορα,Βεροια ψηφιζουμε και εμεις μηπως αλλαξουμε τελικα αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ