Quantcast

http://picasion.com/

Έφυγαν οι Πρόσφυγες από το hot spot της Αλεξάνδρειας - Τους γύρισαν πίσω με λεωφορεία

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου, περίπου 300 πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας αποχώρησαν από το camp. Ανάμεσα τους ήταν και πολλά μικρά παιδιά. Οι πρόσφυγες έφυγαν με τα πόδια προς τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που τους οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση είχε να κάνει με τις
ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, εκπαίδευσης και γενικότερα διαμονής που συνάντησαν στην Ημαθία. Σύμφωνα με το αιτιολογικό τους, αναχώρησαν από το hot spot, προκειμένου να βρούνε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Τους γύρισαν πίσω με λεωφορεία 

Με τα πόδια και κουβαλώντας τα πράγματά τους οι πρόσφυγες έφτασαν στην ευθεία ανάμεσα στον Λουδία και τη Χαλκηδόνα όπου τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις. Η Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης έκλεισε σε εκείνο το σημείο για αρκετές ώρες. 


Υπήρξαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους αστυνομικούς να εξηγούν πως η πληροφορία που είχαν οι πρόσφυγες από το camp της Αλεξάνδρειας και των υπολοίπων κέντρων φιλοξενίας της περιοχής, ότι θα άνοιγαν τα σύνορα, δεν ήταν πραγματική και πως άδικα θα πήγαιναν προς τον Λαγκαδά. 
Τελικά μετά από αρκετές πιέσεις, λεωφορεία μετέφεραν τους πρόσφυγες πίσω στο camp της Αλεξάνδρειας αργά το βράδυ.


Δείτε εικόνες από το alexandreia-gidas.gr:









6 σχόλια:

  1. Στα τσακίδια. Στο τέλος θα κάνουν παράπονα ότι στην πατρίδα τους ήταν καλύτερα και μετάνιωσαν που ήρθαν στην Ελλάδα. Υπάρχει με δαύτους τέτοιο πολιτισμικό χάσμα που ότι και να κάνουν οι κυβερνώντες δεν υπάρχει περίπτωση να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους κανουν βολτες με τα λεωφορεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τα λεωφορεία φεύγουν ψεματα λένε. Πόσους έχω δει μέσα στα λεωφορεία μόνο εγώ το ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ