Quantcast

http://picasion.com/

Επιστροφή Δάσκαλου στην πολιτική ζωή: «Δηλώνω παρών»

Με ποιον συνδυασμό;
Μετά το αίσιο τέλος της δικαστικής του περιπέτειας, ο Δημήτρης Δάσκαλος επανέρχεται δυναμικά στην πολιτική ζωή του τόπου μ' ένα μήνυμα που θα συζητηθεί. Ο πρώην αντιδήμαρχος της Βέροιας, με δήλωσή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δηλώνει
πολιτικά παρών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει με ποιον συνδυασμό θα συνεργαστεί. Μ' ένα μακροσκελές μήνυμα και με ειδική αναφορά στον Πλάτων, αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για την εκ νέου υποψηφιότητά του και ότι υπάρχουν κάποιοι... αδιάβαστοι που θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του: 
«Είναι αδιάβαστοι και θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο Βέροιας. Πάντα υπάρχουν κακόβουλοι συμπολίτες οι οποίοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Πιστεύω πως έχουν τους λόγους τους. Συγκεκριμένα διασπείρουν ότι επειδή εργάζομαι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης Βέροιας (Δ.Ε.Υ.Α.Β), έχω από τον νόμο του Κλεισθένη ασυμβίβαστο να ασχοληθώ με τον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, δηλαδή με τις εκλογές στον Δήμο Βέροιας ως υποψήφιος.

Επειδή όμως είναι αδιάβαστοι, τους προτρέπω να ξαναδιαβάσουν τον νόμο και τα ασυμβίβαστα του.
Έτσι στο Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α' 133/19.07.2018), ειδικότερα το άρθρο 11 παρ. ε προβλέπει ότι έχουν ασυμβίβαστο:

ε) Υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων που είναι ενταγμένα στο Μητρώο Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης του δημόσιου τομέα...

Έλα που όμως η ΔΕΥΑ Βέροιας δεν είναι ενταγμένη στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, βιάστηκαν από την χαρά τους και πιάστηκαν αδιάβαστοι. Ας το ξαναδιαβάσουν λοιπόν
για να βγουν από την απορία. Επειδή ήμουν, είμαι και θα είμαι ενεργός δημότης άσχετα από την εργασία μου, δηλώνω πολιτικά παρών.

Διότι όπως είπε και ο Πλάτων: «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους». Νομίζω πως είχε δίκιο!

2 σχόλια:

  1. Εάν συνδυάσουμε το σκοτεινό παρελθόν με το λαμπρό μέλλον, θα έχουμε το γκρίζο παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωσε και εσύ. Έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Από ουσία δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ