Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παραχωρείται στον Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου

Μία σημαντική εξέλιξη για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, το τουριστικό προϊόν και την αναπτυξιακή της προοπτική έρχεται να προστεθεί μετά τις ενέργειες για την ένταξη του εθίμου Γενίτσαροι και Μπούλες στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα
καθώς, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Ζορμπά, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και αποφασίσθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο η παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου Ματθαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο Νάουσας. Το κτίριο Ματθαίου είναι ιστορικής σημασίας κτίριο που είχε διπλή λειτουργία ως κατοικία αλλά και ως μύλος ενώ έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης. Το συγκεκριμένο αίτημα είχε τεθεί ως προτεραιότητα από τον Δήμαρχο Νάουσας προς τον κο Τόλκα σε πρόσφατη συνεργασία τους.
Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Με αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και συγκεκριμένους στόχους γνωρίζουμε πώς να στηρίξουμε τον τόπο μας και συμβάλλουμε στην επίλυση θεμάτων για το συνολικό καλό. Κοιτώντας το μέλλον, την πρόοδο και την επόμενη ημέρα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκριση. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου Ματθαίου από τον Δήμο καθώς η κυβέρνηση έχει διαθέσει ήδη και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία»

6 σχόλια:

  1. Το εθιμο αντεξε αιωνες και μαλιστα υπο τουρκικο ζυγο και πολλες αλλες αντίξοες συνθηκες. Θα αντεχε και χωρις το κτιριο Ματθαιου. Η Μακεδονια αντεξε χιλιαδες χρονια και δεχτηκε ακομα περισσοτερα χτυπηματα και προσβολε,ς θα αντεξει και τωρα. Εσεις ολοι ομως με τις ενεργειες σας στο "σκοπιανο" θα μεινετε στην ιστορια και θα σας εχουμε παντα εκει που πρέπει ο,τι και εαν κανετε για να το ξεχασουμε.
    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ (ΚΑΛΠΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία, ανταλλάξαμε το Μακεδονικό με ένα κτίριο. Καλά το πάμε, συμφέρουσα "ανταλλαγή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε γράφεις ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγική εἰρωνεία· μιλᾶνε γιά πολιτιστική κληρονομία ἄνθρωποι πού ἰσχυρίζονται πώς οἱ νοσφιζόμενοι τήν μακεδονική ( = ἑλληνική) πολιτιστική κληρονομία τό... δικαιοῦνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτανει πια Ελληνες.....εκτος αν νομιζουμε οτι θυμηζουμε ολοι εμεις οι Νεοελληνες οι γραφιστατοι και λαλιστατοι εστω και στην παρανυχιδα τους Αρχαιους Ελληνες και τον πολιτισμο που διδαξαν....Ελεος ας κοοταχτουμε στον καθρεφτη και να παψουμε κατα το δοκουν να προφασιζομαστε την Αρχαιοελληνικη ιστορια μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ἔχεις ἄδικο γιά τίς προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις ἀλλά ὑπό ἕνα ὅρο:
      Ἔστω καί ἐν πολλοῖς ἀνάξιοι, ἐμεῖς εἴμαστε οἱ μόνοι γνήσιοι διάδοχοι, ἀπόγονοι καί κληρονόμοι τῶν ἀρχαίων καί μεσαιωνικῶν μας προγόνων, ὄχι οἱ ἐν παρακρούσει τελοῦντες μετηλλαγμένοι Βούλγαροι, οἱ σημερινοί Σκοπιανοί δηλαδή.

      Καλό Πάσχα σέ ὅλους!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ