Quantcast

http://picasion.com/

Δείτε ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο λίγο έξω από τη Βέροια

Βάλθηκε να μας τρελάνει ο καιρός στη Βέροια. Από εκεί που είχε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία άγγιζε τους 20 βαθμούς Κελσίου, ξαφνικά στα ορεινά χωριά του Δήμου, ξεκίνησε να χιονίζει (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) με τον υδράργυρο να υποχωρεί κατά 20 βαθμούς Κελσίου. Και εκεί μου είμαστε από τον ήλιο στην
βροχή και από την βροχή στο χιονόνερο, ξαφνικά βγήκε ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο. Λίγο έξω από το χωριό του Αγίου Γεωργίου, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ένα σπάνιο και πολύχρωμο φαινόμενο. Όπως είναι λογικό, τα social media κατακλύστηκαν από εικόνες του ουράνιου τόξου και μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν viral.





Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου και με ποια σειρά εμφανίζονται;

Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύχρωμο οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, κατά τo οποίο εμφανίζεται το φάσμα των χρωμάτων που συνθέτουν το ορατό φως στον ουρανό. Συνήθως βγαίνει μετά από βροχή και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης, μετά από ανάκλαση καθώς οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το λουλακί (μπλε-μοβ) και το βιολετί (μοβ). Με αυτήν ακριβώς τη σειρά τα βλέπουμε στην υπέροχη φυσική ζωγραφιά. 
Βέβαια στην πραγματικότητα η ποικιλία των χρωμάτων εκτείνεται και πέρα από το μοβ, μόνο που το μάτι δεν μπορεί να τη δει.

1 σχόλιο:

  1. Ρε γράψτε τπτ για το χαλάζι που έπεσε και αφήστε τα ουράνια τόξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ