Quantcast

http://picasion.com/

Άρωμα Αμερικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης!

Ένα σπουδαίο καλεσμένο υποδέχτηκε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019. Ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Gregory W. Pfleger, Jr, πραγματοποίησε εισήγηση στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την συνεισφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. για την διασφάλιση τους σε διακρατικό επίπεδο. Στην εισήγηση που έφερε τον τίτλο “Reporting on human rights issues for the State Department”, ο κος Pfleger σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο από σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων, έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του State Department σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας τη σημασία που δίνει το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στην τήρηση τους. Ρόλος του State Department, κατά τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ, δεν είναι η εκφορά άποψης ως προς τη διαχείριση αυτού του νευραλγικού και ιδιαίτερου ζητήματος, όσο η επισκόπηση τους με σκοπό την ενεργοποίηση και δράση των ίδιων των χωρών, ως προς αυτά.

Εκτενή αναφορά όμως έκανε ο κος Pfleger και στις δυσκολίες του έργου που επιτελεί, λόγω της υπερπληροφόρησης και της άναρχης διασποράς ειδήσεων εξαιτίας του διαδικτύου, αλλά και των προκαταλήψεων που πολλές φορές ενυπάρχουν σε όσους ασκούν το έργο αυτό αλλά και στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Πρόξενος εξήρε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, χωρίς όμως να παραλείψει να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του δημοσιογράφου για την ζήτηση, εύρεση και προβολή της αλήθειας.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Προξένου, ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων από πλευράς των παρευρισκομένων, οι οποίοι με τον συντονισμό της δημοσιογράφου και καθηγήτριας του Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Χριστίνας Κανατάκη, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σε θέματα αναφορικά με την διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία υπό διαμόρφωση πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας από τη Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Έλενα Κακούρα, προς τον Gregory W. Pfleger, Jr, ως ελάχιστη ευχαριστία για την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας του, προς τους σπουδαστές του ΙΕΚ και του Mediterranean College, που παραβρέθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ολιστικής προσέγγισης της εκπαίδευσης, παράλληλα με την παροχή ακαδημαϊκών γνώσεων στους σπουδαστές του, θέτει ως αρχή και βάση του, τη δημιουργία πολιτών ικανών να αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στη κοινωνία αλλά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους σε αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης 
Βαλαωρίτου 9, 2310552406
http://www.iekalfa.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ