Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανδριάννα Αμανατίδου: «Ευτυχώς δεν έσκασε το κινητό στο αυτί μου»

Χρηµατική αποζηµίωση για ηθική βλάβη, που µπορεί να φτάσει έως και το εικοσαπλάσιο της αξίας του προϊόντος µε βάση τη διεθνή πρακτική, σκοπεύει να διεκδικήσει από τεχνολογικό κολοσσό η Ανδριάννα Αµανατίδου από τη Βέροια, η οποία κινδύνευσε όταν το κινητό που χρησιµοποιούσε
εξερράγη στα χέρια της και πήρε φωτιά. «∆εν θέλω να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν έσκαγε στο αυτί µου την ώρα που µιλούσα» λέει η 24χρονη στο «Εθνος», περιγράφοντας το περιστατικό. Ηδη ο δικηγόρος της Αντώνης Ξυλουργίδης έχει κινήσει τις νοµικές διαδικασίες, έχοντας σώσει την τελευταία στιγµή τα αποµεινάρια της καµένης συσκευής, τα οποία η νεαρή αισθητικός είχε ήδη παραδώσει σε εταιρεία courier για να αποσταλούν στην εισαγωγική εταιρεία.
«Μου ζήτησαν να τους τα στείλω για να τα εξετάσουν και να µου αντικαταστήσουν το κινητό εάν διαπίστωναν ότι εξερράγη από δική τους ευθύνη. Μετά µίλησα µε τον δικηγόρο, µου είπε ότι έτσι χάνουµε τα αποδεικτικά στοιχεία και έτρεξα ξανά στην ταχυµεταφορική για να πάρω πίσω το πακέτο» εξηγεί η παθούσα.

Ως πρώτη κίνηση θα σταλεί µια επιστολή προς την εταιρεία, στην οποία θα περιγράφεται το χρονικό και θα επισυνάπτεται οπτικό υλικό του κατεστραµµένου smartphone, αλλά όχι η συσκευή. «Εκτός από την αντικατάσταση της συσκευής, θα ζητάµε και µια εύλογη αποζηµίωση για ηθική βλάβη. Εάν δεν ανταποκριθεί η εταιρεία, θα προβούµε σε αγωγή, ενώ θα ζητήσουµε τη συναίνεση του εισαγγελέα για τη δηµοσιοποίηση της φίρµας του τηλεφώνου» σηµειώνει στο «Εθνος» ο κ. Ξυλουργίδης. Το smartphone, µεγάλης πολυεθνικής, είχε αγοραστεί αντί 284 ευρώ τον Ιανουάριο του 2018.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 7 Απριλίου στο σπίτι της Ανδριάννας Αµανατίδου στη Βέροια. «Μόλις είχα ξυπνήσει και είχα µιλήσει µία φορά στο τηλέφωνο. Κάποια στιγµή ακούω το κινητό να δονείται -ενώ δεν το είχα στη δόνηση- και το παίρνω στο χέρι µου για να απαντήσω. Η οθόνη ήταν µαύρη και δεν ανταποκρινόταν» αναφέρει η 24χρονη και συνεχίζει: «Εβγαλα µε την καρφίτσα την κάρτα SIM. Επειτα από δευτερόλεπτα έγινε έκρηξη και έβγαιναν καπνοί. Το πέταξα από τα χέρια µου και άρχισε να καίει το χαλί». Οπως σηµειώνει, βγήκε στο µπαλκόνι, πήρε το ποτιστήρι και έσβησε τη φωτιά, ενώ ταυτόχρονα µπήκαν στο σπίτι ο πατέρας της και µια γειτόνισσα που τη βοήθησαν να αποµακρύνει το κινητό τηλέφωνο και να ηρεµήσει. Ευτυχώς, γλίτωσε µε µικρά σηµάδια από κάψιµο στα χέρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ