Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητσιάς και Καραμπέτη μάγεψαν τη Βέροια

Μια υπέροχη μουσική παράσταση είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά εκτατοντάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου τον Χώρο Τεχνών για την διασκέδασή τους. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, ο αγαπημένος τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς και η
γνωστή ηθοποιός - ερμηνεύτρια Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας», παρουσίασαν στίχους 26 μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από 10 μεγάλους συνθέτες.
M' αυτόν τον τρόπο μάγεψαν τον κόσμο της Βέροιας σε μια ανεπανάληπτη μουσική εκδήλωση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όσων την παρακολούθησαν. Στο τέλος της παράστασης το κοινό τους αποθέωσε και τους επιβράβευσε με το ζεστό του χειροκρότημα.


Ακούστηκαν μελοποιημένοι οι:

Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς ,Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι:

ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος , ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.



Οι συντελεστές της παράστασης ήταν:

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης
Πιάνο – Ενορχηστρώσεις : Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι -Μαντολίνο: Γιάννης Ματσούκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ