Quantcast

http://picasion.com/

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που αντιμετώπισε κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης, όπως ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο τοπ 40 της ίδιας λίστας. Τον Έλληνα αθλητή με την πολλά υποσχόμενη καριέρα, τον αποθεώνουν πλέον όχι μόνο ο ελληνικός και ο διεθνής τύπος, αλλά και μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το Eurosport και το CNN. Από τα πρώτα του βήματα στο τένις, ο Τσιτσιπάς απέδειξε ότι πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, φτάνοντας γρήγορα στην κορυφή της κατηγορίας παίδων και εφήβων. Το 2016, μαζί με τον παρτενέρ του, Κένεθ Ράισμα, κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του Γουίμπλεντον στην κατηγορία τζούνιορ και να σημειώσουν τη σημαντικότερη ίσως επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού τένις, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το 2017, έφερε δύο ακόμη πρωτιές στον Στέφανο, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη τζούνιορ, ενώ παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης που καταφέρνει να πει στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, παρά την επιτυχία που γνωρίζει, ο Στέφανος παραμένει προσγειωμένος κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του σε ισπανική εφημερίδα: «Νιώθω ήδη υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει, αλλά πρωταρχικός στόχος μου παραμένει να εμπνεύσω τους ανθρώπους και τα παιδιά να παίξουν τένις, αφού αυτό είναι σημαντικότερο από το να κερδίζεις μόνο τίτλους Γκραν Σλαμ ή Μάστερς».

Οι επιτυχίες για τον Τσιτσιπά συνεχίστηκαν και το 2018, όταν πήρε την πρόκριση στον τελικό της Βαρκελώνης, όπου αντιμετώπισε τον τότε νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ραφαέλ Ναδάλ, με τον οποίο συναντήθηκε ξανά, ανήμερα των εικοστών γενεθλίων του στον τελικό του τουρνουά Ρότζερς Καπ του Τορόντο. Και παρότι λύγισε από τον συγκλονιστικό Ναδάλ, κατάφερε να σκαρφαλώσει δώδεκα ολόκληρες θέσεις και από την 27η θέση στην οποία βρισκόταν στο ξεκίνημα του τουρνουά, να φτάσει τελικά στη 15η θέση. Αμέσως μετά, ο 20χρονος έγραψε μία ακόμα ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο ΑΤΡ στο τουρνουά της Στοκχόλμης.

Όντας στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς πήρε μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν του 2019, όπου πέτυχε μεγάλη νίκη εναντίον του Ρότζερ Φέντερερ στον τέταρτο γύρο προκαλώντας φρενίτιδα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ταυτόχρονα πήρε και την πρόκριση για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Και παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε για μία ακόμη φορά από τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε τρεις ακόμα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ΑΤΡ φτάνοντας στο νούμερο 12.

Η νίκη του στον τελικό του τουρνουά της Μασσαλίας επί του Μιχαήλ Κουκούσκιν χάρισε στον Τσιτσιπά τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, αλλά και την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η δεύτερη φορά που θα αντιμετώπιζε ο 20χρονος Έλληνας τον Ρότζερ Φέντερερ θα ήταν στο τουρνουά του Ντουμπάι και μάλιστα στον τελικό, όπου τελικά ηττήθηκε από το είδωλό του. Όμως, παρά την ήττα αυτή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ. Αυτή τη στιγμή λοιπόν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους τενίστες του κόσμου μαζί με τους Ίσνερ (9), Τίεμ (8), Νισικόρι (7), Άντερσον (6), Ντελ Πότρο (5), Φέντερερ (4), Ζβέρεφ (3), Ναδάλ (2) και Τζόκοβιτς (1).

Σειρά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά για το 2019 έχει τώρα το Μαϊάμι Όπεν, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να συμμετέχει στα τουρνουά του Μόντε Κάρλο, της Βαρκελώνης, του Εστορίλ της Πορτογαλίας, της Μαδρίτης, της Ιταλίας, του Ρολάν Γκαρός στη Γαλλία, του Γουίμπλεντον, του Ρότζερς Καπ στο Τορόντο, του Σινσινάτι και του Αμερικανικού Όπεν. Φέτος όμως και το ελληνικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Στέφανο, αφού θα αγωνιστεί στο Τατόι την εβδομάδα 9-15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο στου Ντέιβις Καπ, το οποίο θα διοργανώσει η Ε.Φ.Ο.Α. (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) έπειτα από την ανάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ