Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πλήθος κόσμου το πρώτο Ψυχοσάββατο στα Νεκροταφεία της Βέροιας

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του 2019 σήμερα 2 Μαρτίου και πλήθος κόσμου βρέθηκε στα Κοιμητήρια της Βέροιας για να τιμήσει τη μνήμη των κεκοιμημένων συγγενών. Η κίνηση σήμερα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς κάθε πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους τελείται στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Βέροιας και το
μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών. Τις προηγούμενες ημέρες οι κοντινοί συγγενείς φρόντισαν να περιποιηθούν τους τάφους των δικών τους και σήμερα τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη τους και, όπως θέλει και η παράδοση, πρόσφεραν κόλλυβα στον κόσμο, τα οποία είχαν διαβαστεί στον Εσπερινό της Παρασκευής ή στη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου.
Παρόλο που σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, όλα τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών που έχουν αποβιώσει ανά τους αιώνες, με την ελπίδα της ανάστασής τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία, τόσο η Εκκλησία, όσο και πιστοί, τιμούν ειδικά τη μνήμη τους το Ψυχοσάββατο.


1 σχόλιο:

  1. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ