Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη

Του Δημήτριου Μουρτζίλα* 
Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, καλό είναι να επαναλαμβάνεται: η ουσιαστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να συμβεί μόνο σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας. Ο συγχρονισμός όλων των εκλογικών κύκλων μέσα στο
2019 και η αποσύνδεση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που χρειάζεται να γίνει μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι να πειστούν οι πολίτες για την αναγκαιότητα μιας σταθερής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όσοι εργαζόμαστε για την εκλογική νίκη και την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει συνεχώς να καταδεικνύουμε ότι μόνο μέσα από τη σταθερή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματός μας – που αφορά κυρίως τη δραστική μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων – θα μεγεθυνθεί η ελληνική οικονομία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού.
Το κάλεσμα αυτό δεν αφορά μόνο τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που στο παρελθόν της έδωσαν υψηλά ποσοστά, αλλά και όλους όσους κουράστηκαν από την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης. Τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές δεν χωρούν δικαιολογίες για αποχή ή για χαλαρή ψήφο σε περιθωριακά πολιτικά μορφώματα και σε κόμματα που φλερτάρουν με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί τη στιγμή που διαμορφώνονται οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες για μια – υπό προϋποθέσεις – οκταετία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργούν αντίρροπα προσωπικές επιδιώξεις και σχεδιασμοί. Οι θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα. Παράλληλα, η αξιολόγηση όλων πρέπει να είναι διαρκής. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις όποιες προσωπικές ανεπάρκειες να εκτροχιάσουν αυτήν την προσπάθεια. Εδώ η ευθύνη των εκλογέων είναι μεγάλη. Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν άνθρωποι από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες οφείλουν να συγκρίνουν βιογραφικά και με την ψήφο τους να επιλέξουν τους καταλληλότερους για να υπηρετήσουν το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. 

*Ο Δημήτριος Μουρτζίλας είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής, και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΟ.Δ.Ε. Νομού Ημαθίας. Οι απόψεις που εκφράζει είναι προσωπικές.

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΝΤΊΚΡΥΣΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΙΑΣΤΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ 16ΧΡΟΝΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ - ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ "ΠΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ "ΘΕΤΙΚΟ", ΚΑΤΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ.
    ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ( ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ. Η ΝΔ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΝΔ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ "ΕΠΑΙΞΕ" ΣΤΗ ΑΡΧΗ "ΤΡΕΛΙΤΣΑ" ( ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ). ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ( ΤΟΣΑ ΟΡΓΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ) Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ "ΚΑΡΕΚΛΑ";;;
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ( ΙΣΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;;;
    ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΌΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!!ΑΥΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ "ΚΕΦΑΛΙ" ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ( ΙΣΩΣ ΚΑΜΙΑ) ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ 45ΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
    ΑΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ...ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ