Quantcast

http://picasion.com/

Μαγειρέψτε τα πιο νόστιμα μύδια σαγανάκι

Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′ ίσα να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά και συνεχίζουμε για περίπου 1′. Προσθέτουμε τη ντομάτα,
αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 10΄ μέχρι να πυκνώσει και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τα μύδια, τη φέτα και βράζουμε για 2-3′. Πουδράρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε (αφαιρούμε τη φέτα ή χρησιμοποιούμε φέτα σόγιας, αν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη).

Υλικά

• 500 γρ.( φρέσκα μύδια ψίχα)
• 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες στο ρεντέ)
• 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (ή λίγο μπούκοβο)
• 200 γρ. φέτα
• λίγη ρίγανη
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το τελείωμα
• αλάτι
• πιπέρι φρέσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ