Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με στόχο την ενημέρωση οι εκδηλώσεις του «ΜΑμΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με δράσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια, θα τιμήσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που έχει καθιερωθεί στις 2 Απριλίου, ο Σύλλογος «Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α)» Βέροιας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 29/3, μέσω
συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, τα μέλη του Συλλόγου, η πρόεδρος Ελένη Γεωργιάδου - Στεφανάκη, η αντιπρόεδρος Εύη Ακρίβου, η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του Συλλόγου και Σχολική Ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου, καθώς και οι εθελόντριες του Συλλόγου και Φιλόλογοι Ειδικής Αγωγής, Ολυμπία Λαγοπούλου και Σταυρούλα Κότελη.
Στους σκοπούς, τόσο της ημέρας, όσο και της ίδρυσης του Συλλόγου, αναφέρθηκε κ. Γεωργιάδου, που ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και το μεγάλο βήμα που έγινε για την ίδρυση ΚΔΑΠ- μεΑ στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας. Όπως ανέφερε, ο φάκελος έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια και απομένει η αδειοδότηση, διαδικασία που είναι χρονοβόρα με μεγάλη γραφειοκρατία. «Σκοπός της ημέρας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον Αυτισμό και τα βήματα για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος, στην κοινωνία. Από το 2015 που δημιουργήθηκε ο Σύλλογος, η λέξη Αυτισμός ήταν άγνωστη σε πολλούς. Όμως καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο και πολλές δράσεις, να κάνουμε γνωστή στο ευρύ κοινό την πολύπλευρη αυτή διαταραχή. 
Η Μ.Α.μ.Α κατάφερε να εκπληρώσει έναν από τους βασικούς της στόχους. Την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση και η πληροφόρηση», είπε κλείνοντας η κ. Γεωργιάδου, ενημερώνοντας πως πέρα από τις εκδηλώσεις στη Βέροια, ο Σύλλογος θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά και σε Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.
Στην πλευρά της οικογένειας, που μέλος της βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και στα βήματα που θα βοηθήσουν τους γονείς, αναφέρθηκε η κ. Ακρίβου. «Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχθείς, τόσο πιο εύκολα θα βρεις το δρόμο σου. Επόμενο βήμα η ενημέρωση, που είναι ελλιπής από την πολιτεία και οι γονείς ψάχνουν μόνοι τους. Τρίτο βήμα η εκπαίδευση. Να μπει ο γονιός στη θέση του παιδιού, για να αντιληφθεί τι βιώνει. Πρώτα να εκπαιδευτούν οι γονείς και να είναι πάντα κοντά στους θεραπευτές. Τελευταίο βήμα, η συνεργασία. Βασικό για να επιβιώσει η οικογένεια και να μην πέφτει το βάρος σε ένα μόνο μέλος της, που συνήθως είναι η μητέρα».
Στη θεματολογία του σεμιναρίου στάθηκε η κ. Αναγνώστου. «Η λέξη βάρος για την Ελληνίδα μητέρα είναι πολύπλευρη. Γι' αυτό, έχοντας μια ρεαλιστική επαφή με τους γονείς, αποφασίσαμε το θέμα του σεμιναρίου να είναι αυτό. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της οικογένειας και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη της, που πρέπει να γίνουν αρχικά μέσα στο σπίτι. Πως μπορεί να βελτιωθεί η συνεργασία των μελών, αλλά και πως το άτομο στο φάσμα να συνεργάζεται με τα μέλη της οικογένειας».

Τέλος, οι κυρίες Λαγοπούλου και Κότελη, αναφέρθηκαν στους λόγους που εντάχθηκαν εθελοντικά στο Σύλλογο, την προσφορά τους κοντά στα παιδιά του Συλλόγου και τα όσα λαμβάνουν καθημερινά από αυτά αλλά και τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου. Δείτε φωτογραφίες και το πρόγραμμα των δράσεων:

























Τρίτη 2 Απριλίου
Δημαρχείο Βέροιας
Στήριξη στη δράση του κέντρου «Παιδιά της Άνοιξης»

Τρίτη 2 Απριλίου
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα φωτιστεί με μπλε φως, στα πλαίσια της δράσης «Άναψε ένα μπλε φως για τον Αυτισμό».

Σάββατο 6 Απριλίου 2019
Ημερίδα με θέμα «Επιστημονική διαχείριση του Αυτισμού: Παραδείγματα επιτυχημένων περιπτώσεων - ΑΒΑ (εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς)».
Παράλληλα με το Σεμινάριο (14:00 - 20:00), θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο και το Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου, με δημιουργίες των φίλων και εθελοντών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ