Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Βέροιας

Ισχυρή η εφηβική «αντιπολίτευση» στη δημοτική αρχή
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων της Βέροιας. Οι 41 μαθητές της Β' τάξης από 9 Λύκεια του δήμου, κάθισαν στα δημοτικά έδρανα και πραγματοποίησαν τρίλεπτες τοποθετήσεις για θέματα που τους απασχολούν ως πολίτες της Βέροιας και των χωριών του δήμου, ζώντας την καθημερινότητα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή.
Στο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Εφήβων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και εμπνευστής της ιδέας Νίκος Μαυροκεφαλίδης η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαρία Σουμελίδου και ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Γιώργος Μακαρατζής.
Τα θέματα που έθεσαν ήταν χωρισμένα σε 6 θεματικές: Προβλήματα της πόλης - Σχολείων, Τουρισμός - Πολιτισμός, Αθλητισμός, Εκπαίδευση, Ρατσισμός - Προσφυγικό - Εθελοντισμός - Μακεδονικό ζήτημα, Ατομική και συλλογική ευθύνη.
Οι λακκούβες στους δρόμους, οι κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια και η κατάληψή τους από τραπεζοκαθίσματα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, φωτισμού, δημόσιων τουαλετών και ποδηλατόδρομου, τα σκουπίδια, οι υποδομές για τα ΑμΕΑ, τα ετοιμόρροπα κτίρια, η μη εκμετάλλευση του Φράγματος και του Τριποτάμου, η εγκατάλειψη των χωριών και κοινωνικά θέματα όπως τα ναρκωτικά, ο σχολικός εκφοβισμός, η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ήταν κάποια από τα θέματα που έθιξαν οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, με το θέμα αδέσποτα να υπάρχει στις περισσότερες ατζέντες.
Δεν έλειψαν και τοποθετήσεις εφήβων που ήταν λίγο πιο «καυστικές», ασκώντας έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για την έλλειψη έργου, κάνοντας λόγο ακόμα και για προεκλογικά... σουλουπώματα της πόλης, ενώ άλλοι επεσήμαναν πως είναι το τρίτο δημοτικό συμβούλιο εφήβων, που ακούμε τα ίδια προβλήματα. Αυτό θα πει αντιπολίτευση! Δείτε φωτογραφίες: 


 




































 








 
  

4 σχόλια:

  1. ΕΛΑΧΙΣΤΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ) ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΜΑΤΑ -ΖΗΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΩΣ ΙΔΕΑ Ή ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΥΠΟΔΕΙΞΗ'' 'Η ΚΑΙ " ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ" ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ Ή ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑ -ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΔΙΑΘΕΣΗ- ΦΑΝΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως μαθητρια που έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο μαθητικό συμβουλιο, να διορθώσω αυτό που αναφέρθηκε για έλλειψη καινοτόμων ιδεών και ζητημάτων, αφού υπήρξαν ζητήματα τα οποία αναφέρθηκαν και δεν έλαβαν καν απάντηση.
      Θέματα τα οποία αναφέρθηκαν μια μόνο φορά, αλλά παρόλα αυτά ήταν παραπάνω απο σημαντικα, αφού αφορούσαν την υγεία των πολιτών και την οικονομία της πόλης και κατά συνεσυνέπεια και της χώρας συνολικά. Θέματα τα οποια είχαν ως μοναδική "απάντηση" την απλή αναφορά στο γεγονός ότι ειπώθηκαν.
      Και περναμε στα λιγότερο καινοτόμα θέματα, αυτά που λέτε ότι ήταν γνωστά στο δημοτικό συμβούλιο. Εφόσον ήταν γνωστά, γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί; Και γιατί η απάντηση ήταν σε όλα: " το γνωρίζουμε ήδη και είμαστε στη διαδικασία αντιμετωπισης", ενώ κάτι τέτοιο φαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας αυτού του δοικητικου συμβούλιου δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Γιατί λοιπόν να μην τα θίξουμε ξανά; Και ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να δούμε ανταπόκριση;
      (Εξαιρούνται ο τομέας αθλητισμού και αδέσποτων που απαντησεις που σώθηκαν από τους αρμόδιους ήταν σαφείς σύντομες και εμπεριστατωμένες, με ενημέρωση για το έργο που έχει γίνει και το έργο που ακολουθεί.)
      Όσον αφορά,όμως, το σχόλιο που έγινε για την καθοδήγηση των μαθητών, θεωρώ ότι το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι ότι είναι ΑΙΣΧΡΟ!!! Πως μπορειτε να ζητάτε από εμάς τους μαθητές να εκφράσουμε τις απόψεις μας και στη συνεχεια, να μας συκοφαντείται λέγοντας ότι έχουμε δεχθεί υποδείξεις;
      Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτό ήταν το ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ σχόλιο που θα μποορμπο ποτέ να γίνει. Θίγει τη νοημοσύνη και την κρίση μας και υποβάθμιζει εντελώς την αυτονομία μας.
      Σας πληροφορω λοιπόν, ότι κάθε ομιλία ξεχωριστά ήταν προετοιμασμένη από εμάς τους ίδιους(πιστέψτε με, με πολύ κόπο..και αφήνοντας άλλες υποχρεώσεις). Άλλωστε είναι αυτή που μας ξεχώρισε από τους υπόλοιπους συμμαθητές μας και μας έδωσε το εισιτήριο για το συμβούλιο.
      Κατά τη γνώμη μου, εάν αυτος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο θεσμός, καλό θα είναι να διακοπεί και να λάβει ξανά λειτουργία μόνο όταν τέτοιες αντιλήψεις θα σταματήσουν να υπάρχουν και η φωνή μας ούτε θα δέχεται τετοιυτ ειδους ειρωνικηεκριτικη ουτε θα αμφισβητείται

      Διαγραφή
    2. τονίστηκε το "καλη και ωφελιμη" η ολη διαδικασια. οπως επισης το "ακομη και εαν...".
      Δεν υπαρχει καμια μομφη προς τους νεους μας για τις θεσεις -παρατηρησεις και προτασεις που εκαναν. επισης τονιστηκε το οτι " ολα αυτα χρειαζονται απαντησεις απο τους υπευθυνους...".
      ορμητικοτατοι οι νεοι μας!!! καλο σημαδι αυτο!! οχι ομως και επιθετικοτατοι προς ...ολους!!!

      Διαγραφή
  2. Ίσως καλό θα ήταν να μην ισοπεδωνουμε όμως τα πάντα...διότι γενικοτερα οι ομιλίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν παραπάνω από άψογες ως προς το ύφος τους (με ελαχιστοτατες εξαιρέσεις)...
    σε αντίθεση με μερικούς υπεύθυνους, και "έμπειρους σε τέτοιες διαδικασίες", οι οποίοι συζητούσαν, γελούσαν και απαντούσαν μέχρι και σε τηλέφωνα τα οποία δεν βρίσκονταν καν σε αθόρυβη λειτουργία.
    Και όλα αυτά ενώ οι μαθητές απευθυνοντουσαν στους ίδιους.
    Γιατί κανένας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο; Γιατί κανένας δε σχολιάζει την έλλειψη σεβασμου που υπήρχε απέναντι σε εμάς; Πως να μην είμαστε πιο επιθετικοί μετά από αυτο και πως να μην επιδιώξουμε να κερδίσουμε την προσοχή αυτών, ακόμη και με κάπως πιο επιθετικό και απαιτητικό ύφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ