Quantcast

http://picasion.com/

Για πρώτη φορά φεμινιστική απεργία στην Ελλάδα: 8 Μαρτίου δεν θα δουλέψουν οι γυναίκες!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί φεμινιστική απεργία με βασικό αίτημα μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, ανισότητες και έμφυλη βία. Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία της 8ης
Μαρτίου. Η πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε το 2016, ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών. Το 2018 συμμετείχαν επισήμως 40 χώρες, στη δε Ισπανία στο δρόμο κατέβηκαν πάνω από 5 εκατ. γυναίκες.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 14:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τις φεμινιστικές οργανώσεις, τις γυναικείες συλλογικότητες, τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους τομείς γυναικών των κομμάτων να καλούν τις γυναίκες να απέχουν από τη δουλειά και τα μαθήματά τους, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να μην ασχοληθούν με καμία ενδοοικογενειακή υποχρέωση ολόκληρη τη μέρα.

«Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων, να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια δουλειά, να υποαντιπροσωπεύονται στο κοινοβούλιο, να αποκλείονται έμμεσα από τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, να υφίστανται έμφυλη βία και να είναι θύματα καταναγκαστικής πορνείας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα η καθηγήτρια Μαρία Γκατσούκα.



3 σχόλια:

  1. Σε μια χώρα στην οποία η γυναικεία ανεργία αγγίζει το 70% η απεργία περνάει τα όρια της ηλιθιότητας και αγγιζει τα όρια της παραφροσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουν δουλειά, αλλά δουλειά γραφείου. Δεν θα τις δεις ντελίβερι ή να μαζεύουν φρούτα... Τα καφέ ήταν και θα είναι γεμάτα σήμερα από γυναίκες "αγωνίστριες". Δεν πάτε να πλύνετε κανένα πιάτο, να νιώσετε πιο γυναίκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε χαζέψει εντελώς ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ