Quantcast

http://picasion.com/

Ευρωεκλογές 2019: Με 12% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ - Εκτός Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων
Ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας που κερδίζει μία ακόμη έδρα, ανεβαίνοντας από τις οκτώ στις εννιά σε σχέση με τον Φεβρουάριο, καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τις έξι έδρες. Στη σφυγμομέτρηση αυτή τα ποσοστά είναι τα εξής:
  • ΝΔ: 36,1% (9 έδρες)
  • ΣΥΡΙΖΑ: 23,9% (6 έδρες)
  • ΚΙΝΑΛ: 7,7% (2 έδρες)
  • Χρυσή Αυγή: 7,1% (2 έδρες)
  • ΚΚΕ: 6,4% (1 έδρα)
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 3,1% (1 έδρα)


Μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο η Κεντροδεξιά

Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές παρατάξεις της Ευρωβουλής καταγράφουν απώλειες, αν και η Κεντροδεξιά αναμένεται με 188 έδρες (από 181 στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έχει 217 σήμερα). Οι Σοσιαλιστές παραμένουν δεύτερη δύναμη με 142 έδρες (από 186 που έχουν σήμερα), ενώ η λαϊκιστική ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι καταγράφει μεγάλα κέρδη, καθώς αναμένεται να κατακτήσει 27 έδρες, από 6 που έχει σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα χρειαστεί ένας ευρύτερος συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκων πολιτικών παρατάξεων για να προωθούνται νομοσχέδια και άλλα κοινά project την επόμενη πενταετία, καθώς οι έδρες που συγκεντρώνουν το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές είναι αρκετά κάτω από το 50%.

Την ίδια ώρα η ακροδεξιά παράταξη, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα ποσοστά της καταλαμβάνοντας 61 έδρες από 37 που έχει τώρα, καθώς το κόμμα της Μαρίν Λεπέν θα αυξήσει κατά έξι έδρες τη δύναμή του (από 15 σε 21).

Μια άλλη ομάδα λαϊκιστών στην ευρωβουλή, η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, στην οποία μετέχει το Κίνημα 5 Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο, βλέπει τη δύναμή της να μειώνεται στις 30 έδρες από 41 σήμερα.

Οι Φιλελεύθεροι παραμένουν στην τρίτη θέση με 72 έδρες και πιθανώς θα παίξουν ρόλο κλειδί στη δημιουργία φιλοευρωπαϊκού πλειοψηφικού συνασπισμού. Ενδέχεται όμως να αυξήσουν τη δύναμή τους με την προσθήκη του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, που αναμένεται να πιάσει 22 έδρες.

2 σχόλια:

  1. Προαγγελος της αφιξης Προεδρου;;;; Καλη επιτυχια στην οικογενεια Μητσοτακη με πλουσια τα ελεη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της Αγίας οικογένειας θέλεις να πεις, που θα μας σώσει, από την κατάντια μας. Ας είναι καλά. Ας είναι καλά και οι πιστοί ε ε ε οι ψηφοφόροι ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ