Quantcast

http://picasion.com/

Ποντιακοί Σύλλογοι: «Ειρηνικό μήνυμα το "Μακεδονία Ξακουστή" σε όσους πλήττουν την περηφάνεια»

Στη συγκινητική και περήφανη κίνηση των ποντιακών συλλόγων που στάθηκαν ενώπιον της εξέδρας των επισήμων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τραγουδώντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή, επικεντρώνεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το σύνολο των συλλόγων του νομού Ημαθίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το 2019 σηματοδοτείται μέχρι σήμερα από δυο μείζονος σημασίας γεγονότα. Το ένα είναι η συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το δεύτερο είναι η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπό τη σκιά των δυο αυτών γεγονότων άπαντες οι ποντιακοί σύλλογοι του Νομού Ημαθίας αποφάσισαν ομόφωνα να τονίσουν, για μια ακόμη φορά με τρόπο έμπρακτο, τόσο τη συνεισφορά των προγόνων τους στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, όσο και την αντίθεση τους σε αποφάσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν των κεντρικών παρελάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Ημαθίας, οι ποντιακοί σύλλογοι συμμετείχαν με συνολικά 100 μέλη τους. Με αυτόν τον σημειολογικό τρόπο θέλησαν να βροντοφωνάξουν ότι η Μνήμη της Γενοκτονίας είναι άσβεστη και ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν οι 353.000 αδικοχαμένες ψυχές. 

Τραγούδησαν όμως και το «Μακεδονία ξακουστή» σε μια προσπάθεια να περάσουν, ειρηνικά και χωρίς εξάρσεις, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσους επιχειρούν, με εξ άνωθεν ή υπόγειες εντολές, να πλήξουν την υπερηφάνεια των Μακεδόνων και να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι ενορχηστρωτές αυτών των προσπαθειών, κρυμμένοι σε αίθουσες και πίσω από γραφεία, αποκομμένοι από το λαϊκό αίσθημα, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι κανείς δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους Μακεδόνες να πάψουν να τραγουδούν άσματα που εκφράζουν την ψυχή και τον πατριωτισμό τους. Γιατί πολύ απλά η Μακεδονία είναι μια, είναι ελληνική και οι πόντιοι, όπως και οι γηγενείς Μακεδόνες και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, θα είναι στις επάλξεις για να το υπενθυμίζουν.

Με τιμή,
οι ποντιακοί σύλλογοι
του νομού Ημαθίας 



Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας ¨ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ¨, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθέα, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ», Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας, Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», Μορφωτικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ»





2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κάλπη θα μιλήσει και θα τους την "σφυρίξει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ