Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Κομμένα νερά, απλωμένα τραπεζοκαθίσματα, «άσπρο» στο Σέλι και λευκές νύχτες...
Η 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019, στο Δημαρχείο της πόλης. Οι επικεφαλής των
παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Βέροιας.
  • Στα θέματα που έθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, Στέλιο Ράλλη, αναφέρθηκε αρχικά, ο Δήμαρχος, τα οποία ήταν τέσσερα: η δίχρονη προσχολική αγωγή, η νομοθεσία για τα αδέσποτα, το κολυμβητήριο και η παραχώρηση των παλιών Δικαστηρίων.
  • Ενημέρωσε επίσης πως και οι 3 προτάσεις για έργα στο δήμο Βέροιας, εντάχθηκαν τελικά στο Leader.
  • Τέλος, σχετικά με το σήμα στο Σέλι, είπε απαιτείται αίτημα μονίμων κατοίκων. Τα σπίτια μπορεί να είναι 1500 αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι 10. Ωστόσο, είπε πως το θέμα είναι τυπικό και πιθανόν να παρακαμφεί.
  • Στην ανάπλαση των... τραπεζοκαθισμάτων αναφέρθηκε ο Νίκος Μπέκης, λέγοντας πως αυτό που παρατηρεί στην πόλη είναι το στένεμα των πεζοδρομίων και παράλληλο άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων. Άβολα και αφιλόξενα χαρακτήρισε και τα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί στα πάρκα και τις πλατείες.
  • Στις διακοπές στην υδροδότηση συμπολιτών μας για μικρά ποσά αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, θίγοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΒ, καρφώνοντας παράλληλα την ανάθεση τοπογραφικών μελετών της υπηρεσίας σε συγγενή μέλους της.
  • Πενταψήφια είναι τα νούμερα σε απλήρωτους λογαριασμούς αιρετών προσώπων, είπε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, τη στιγμή που ο δήμος κόβει το νερό σε συμπολίτες μας για 100 και 200 ευρώ. «Να κατονομάσετε αλλιώς είστε συκοφάντης», απάντησε ο Δήμαρχος.
  • Στη Λευκή Νύχτα αναφέρθηκε ο Γιώργος Μελιόπουλος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Βέροιας, συνδιοργανώνει με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Ημαθίας, την λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» που την στηρίζουν και συνέβαλλαν στην προώθησή της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Με τα χάπενιγκς, τις μουσικές, τους ζογκλέρ επιχειρείται να παρουσιαστεί «Λευκή Νύχτα» ως μια δήθεν γιορτή και να αποκρυφτεί αυτό που είναι, προσπάθεια απελευθέρωσης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων. Πίσω από τις «Λευκές Νύχτες» έρχονται οι μαύρες ζωές των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας, . Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς εμπόρους, τους μικρομεσαίους αγρότες να μην στοιχηθούν πίσω από όλους όσους προανέφερα αλλά να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα».
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση συνεχίζεται με τα υπόλοιπα 42 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

3 σχόλια:

  1. Εν έτει 2019, στον 21ο αιώνα, η μονοπωλιακή Digea αφήνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας μέσα στην καρδιά της Ελλάδος. Άραγε άμα ήταν κανένα hot spot με λαθρομετανάστες στο Σέλι, θα τους άφηναν χωρίς πρόσβαση στα κανάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεξηγήθηκε ο δημοσιογράφος όταν έκοψαν το νερό στη φιλινάδα του και έκανε ολόκληρο θέμα; Γιατί δεν λέει ότι έχει σχέση μαζί της και ενδιαφέρθηκε ; Για κανένα άλλο δεν ενδιαφέρεται συνεχώς για το χωριό του (δηλαδή, το σπίτι του) και για τους δικούς του. Αφού χρωστούσε 450ευρώ και δεν ενδιαφέρθηκε η ίδια για τα παιδιά της καλά να πάθει. Μήπως έχει και αυτή την άνεση του ιστολογίου του φίλου της ; Εμείς που έχουμε κάνει το σκ@τ μας παξιμάδι για να πληρώνουμε είμαστε μάλ.... ; Άντε να μην πληρώσει κανείς να δούμε τι νερό θα πιούμε μετά ; Και εγώ βρέθηκα με χρέος στο νερό και στο ρεύμα αλλά έκανα διακανονισμό. Στο ρεύμα ήταν πολύ αυστηρά στο νερό ήταν πιο συνεργάσιμοι φτάνει να έδινα ένα ποσό κάθε μήνα και σιγά σιγά το ξοφλάω. Να το δημοσιεύσετε δεν είμαστε κορόιδα όσοι πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο φίλος. Έτσι αρχίζουν οι αντιπάθειες για τους όποιους πρόσφυγες. Αν προσθέσεις και κάποια άσχημα περιστατικά τότε έχεις έτοιμο το μείγμα. Και δεν φταίει πάντα ο κοσμάκης , αν δεν έδειχναν τέτοια συμπεριφορά οι κυβερνώντες, δεν θα ένιωθαν αδικημένοι. Να προσέξουμε τους πρόσφυγες αλλά όχι σε βάρος των ντόπιων. Σε λίγο να το θυμάστε θα επιδοτείται ιδιαίτερα η πρόσληψη μετανάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ